Object reference not set to an instance of an object.

GENÇLİK VE ÇOCUK EĞİTİM MERKEZLERİ

Kadıköy Belediyesinin okul çağındaki çocuk ve gençlere eğitim destekleri  artarak sürüyor!

İlçemiz Kadıköy gerek akademik, gerekse kültür  ve sanat eğitimleri alanında ülkemiz içinde önemli bir yere sahiptir. Kadıköylü çocuk ve gençlerimiz ilçemizin seçkin okullarında kaliteli bir eğitim alarak hayata hazırlanmaktadır. İlçemiz okullarında okuyan ve ilçemizde ikamet eden öğrencilerimiz için belediyemiz de akademik, sanatsal, kültürel ve kişisel gelişim eğitimlerini vermeye devam ediyor. Her yaştan ilköğretim ve orta öğretim  öğrencilerinin bu alanlardaki eğitimleri için Belediyemiz iki ayrı merkezde “ÖRGÜN EĞİTİME DESTEK KURSLARI” adı altında Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa eğitim birimleri açmış ve öğrencilerimize bu merkezlerde çok yönlü eğitimler vermektedir.

Eğitimler Kadıköy Belediyesinin kadrolu, hepsi alanında lisans eğitimi almış öğretmenleri tarafından verilmektedir.

Bu kurslarımız 19 Mayıs Mahallesinde bulunan 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi ve Kadıköy merkezdeki Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’dir. Bu eğitim merkezlerimizde çok yönlü eğitim modeli uygulanmakta olup, kurslarımıza müracaat eden çocuklarımızın akademik, yabancı dil, kişisel gelişim ve sanatsal alanlarda eğitim almaları sağlanmaktadır.

Ayrıca 8. Sınıf öğrencilerimiz için LGS (lise giriş sınavı) hazırlık kursları ve lise mezunu gençlerimiz için de TYT (Temel yeterlilik testi) ve AYT (Alan yeterlilik testi) hazırlık kursları verilmektedir. Öğrencilerimizi sınavlara en iyi şekilde hazırlamak için bu yıldan itibaren merkezlerimizde birebir özel ders uygulamasına geçilecektir. Özel ders hizmeti sınava hazırlanan öğrencilerin yanında; akademik öğrenmede zorluğa düşen ve derste eksiği bulunan öğrencilerimiz için de uygulanacaktır.

Bu merkezlerimizdeki eğitim etkinlikleri 1.- 9. sınıf öğrencilerine yönelik olarak verilmektedir. 9. Sınıf eğitimleri bu yıl programa yeni koyulmuştur. Bunun nedeni ise ilköğretimi bitiren öğrencilerimizin lise 1. Sınıfta akademik eğitimde zorlanmasıdır.

Ders çeşitleri ve sınıflarımızın tablosu aşağıdaki biçimdedir;

1. Akademik dersler 3. Sınıf ile 9.Sınıf arası
  • *Sosyal Bilgiler
  • *Fen Bilgisi
  • *Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
  • *Lise 1. Sınıf dersleri

B. Sanat ve Kişisel Gelişim Dersleri 1.- 8. Sınıflar arası

*Keman

*Gitar

*Bağlama

*Resim

*Drama

*Felsefe

*Yazarlık atölyesi

*İngilizce konuşma-okuma-dinleme

*İngilizce drama (Yalnızca 1. ve 2.sınflar için)

*Yoga (Yalnız 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezinde)

C.  LGS (lise giriş sınavı) hazırlık kursları ve deneme sınavları

D. Mezunlar için Üniversiteye Hazırlık TYT ve AYT kursları ve deneme sınavları (19 Mayıs Eğitim Merkezi)

Eğitim merkezlerimizde derslerimiz hafta içi 15.00 – 19.30 saatleri arasında, hafta sonu Cumartesi 10.00 – 17.00 saatleri arasında ve Pazar günleri ihtiyaca göre yalnızca kişisel gelişim ve sanat kursları olmak üzere 10.00 – 17.00 saatleri arasında verilmektedir.

Lise mezunu gençlerimiz için açılan TYT- AYT kursları hafta içi 10.00 – 15.30 saatleri arasında olup üniversite sınav tarihine kadar devam edecektir.

Kurslarımız öğretim yılı boyunca devam etmektedir. Temmuz ayında çeşitli eğitim-oyun-eğlence vb. etkinlikleri içeren yaz okulu yapılmaktadır.

Ayrıca yıl içinde yoğun biçimde öğrencilerimiz gezi, tiyatro, sinema, konser vb. etkinliklere öğretmenlerimiz eşliğinde götürülmektedir. Bu etkinliklere katılım Belediyemizin sağladığı araçlarla yapılmaktadır.

Eğitim merkezlerimizde eğitimler 10 Eylül 2018 tarihinde başlayacak ve öğretim yılı bitiminde sona erecektir.

Eğitim merkezlerimize kayıtlar Eylül ayı boyunca devam edecektir.

Tüm Kadıköylü çocuklarımızı eğitim merkezlerimize kayıt için bekliyoruz.

Sayfayı Paylaş
Kapat