Torunlarınızı Sağlıklı Bekleyin

Torun beklemenin de kursu mu olur demeyin. Eğer anne baba ile büyük anne büyükbaba arasında torun bakımı yüzünden sorunlar çıkıyorsa olur. Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği, torun sahibi olmaya hazırlanan büyükanne ve büyükbabalara ücretsiz eğitim verecek.

 “Evlat sevgisi başkadır ama torun sevgisi daha başkadır.” Bu sözü torun sahibi olan hemen herkesten duymanız mümkün. Büyükanne ve büyükbabalar çocukları ile yaşayamadıkları ilişkileri torunları ile yaşar. Kendi çocuklarını yetiştirdikleri sırada yapmasına izin vermediklerini torunlarına verirler, Anne baba deyimiyle “torun şımartılır” Büyükanne ve büyükbaba deyimiyle ise torun başka olduğu için hepsi sevgidendir. Ve elbette iki nesil arasında çocuk yetiştirmeye ilişkin görüş farklılıkları da çatışmalara hatta kırgınlıklara neden olur. Peki kimse üzülmeden torun büyütmek torun beklemek mümkün mü?

Kadıköy Belediyesi Rana Beşe Sağlık Polikliniği bu soruya evet demek için kolları sıvadı. Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği, torun sahibi olmaya hazırlanan büyükanne ve büyükbabalara ücretsiz eğitim verecek.

Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği bünyesinde 2012 yılından bu yana sürdürülen “Gebe Okulu” projesine büyükanne ve büyükbabalar için “Torunumu Beklerken” projesi eklendi.

Kuşaklar arası çocuk bakımında yaşanan anlaşmazlıkları en aza indirmek amacını taşıyan bu eğitim programı kapsamında;  bebek bakımında doğru bilinen yanlışlar, bebek ve çocuklarda acil durum uygulamaları, yeni anne-baba ve torun ile iletişim, büyükanne büyükbabalık rolleri ve kuşak çatışması konuları işlenecek. Böylece büyükanne ve büyükbabalar, hem yanlışlarını düzeltme şansı yakalayacaklar hem de unuttuklarını hatırlayacaklar.

Eğitimler, Kuyubaşı’ndaki Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği eğitim salonunda maksimum 15 kişilik gruplar halinde haftada iki gün üçer saat (10.00-13.00 arası) yapılacak. Eğitim programına başvurmak isteyen büyükanne ve büyükbabalar 0216 348 40 27 telefon numarasından bilgi alabilir ve kayıt yaptırabilirler.

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı