Kadıköy Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Pansiyonu Açıldı

Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan 300 öğrencinin kalabileceği geçici pansiyon binası açıldı. 150 kız 150 erkek olmak üzere toplam 300 öğrenci Kadıköy Belediyesi tarafından inşa edilen yatakhanelerde kalacak. 

Kadıköy Anadolu Lisesi yatılı pansiyonu binası deprem riski, fiziki yetersizlikler gibi nedenlerle 2017-2018 öğretim yılı öncesi kapatıldı ve yıkılması kararının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol sonrası yapımına başlanan pansiyon binası tamamlandı.

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı, Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunları Derneği,  Anadolu Lisesi velileri ve gönüllü bağışçılar ile birlikte yapılan geçici pansiyon binasının açılışı 10 Ocak Çarşamba günü yapıldı.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Kadıköy Kaymakam Vekili Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Arslan, ilçe protokolü, Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı, Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunları Derneği, 300 Veli İnsiyatifi ve veliler katıldı. Yatılı okul öğrencilerinin neşesi ve enerjisinin renk kattığı açılışta Anadolu Lisesi’nin çok sesli öğrenci korosu, halk oyunları grubu ve Öğrenci Orkestrasının gösteri yaptı.  Öğrencilerin söylediği şarkılar ardından ilk konuşmayı Kadıköy Anadolu Lisesi Öğrenci Meclis Başkanı Altuğ Corav yaptı. Corav pansiyon yapımında emeği geçen başta veliler olmak üzere herkese teşekkür etti.

Kadıköy Belediyesi Etüt Proje Müdürü Leyla Terzi’nin pansiyon binalarının yapım sürecini ve teknik özelliklerini anlattığı konuşmanın ardından konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu okulun yurdunun deprem riski nedeniyle yıkılma kararının ardından öğrenci velilerinin belediye ile görüşmeye geldiklerini hatırlatarak, belediyeden yardım istediklerini söyledi.  Öğrencilerin barınabileceği pansiyon binası ile ilgili gerekli işlemlerin çok kısa sürede tamamlandığını belirten Nuhoğlu şöyle devam etti “ Belki de Türkiyedeki en hızlı bürokrasi süreci Kadıköy Anadolu lisesinde işledi. Velilerimizin bu süreçte çok büyük katkıları ve emekleri var 1 milyona yakın bağış toplayıp katkı sağladılar.  İlçe milli eğitim müdürümüze de İstanbul valimize de teşekkür ediyorum. Kendi çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum. Kendi çocukları burada okuyormuş gibi gecelerini gündüzlerine katarak çalıştılar. 90 gün gibi bir sürede yapıldı. Gençler bu ülkenin geleceği çocuklarımızın yetişmesi gelişmesi, mutlu ortamda çalışabilmeleri emin olun bu ülkenin geleceğinin teminatıdır. Kadıköy Anadolu Lisesi sadece Kadıköy ün değil Türkiye’nin lisesi. Türkiye’nin çok farklı yerlerinden il ve ilçelerinden buraya gelip okuyorlar. Bu bize zenginlik katıyor.  Bu proje de emeği geçen katkı veren velilerimiz öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, bürokratlarımız hepinize teşekkür ediyorum.”

Nuhoğlunun ardından konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta pansiyon binası ile ilgili Velilerle yaptığı ilk görüşmeyi anlatarak “Arkadaşlar sadece sorunlarıyla değil, çözüm önerileriyle gelmişlerdi.  Valimize durumu anlattık ve bizi görevlendirdi. İşlemlere başladık. Hızlı bir şekilde hallettik. Velilerin topladığı bağış  yetmiyordu. O kısımda da belediye başkanımız çok büyük bir destek verdi. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrenci velileri tarafından Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’n a verilen plaketlerin ardından öğrencilerin coşkulu alkışları arasında kurdela kesildi.

ÖĞRENCİLER VE VELİLER MUTLU

Burcu Cingöz (12. Sınıf Öğrencisi): Eski yurttaydım. Yurdun yıkılma kararı alındı. Okulumuz ve belediye sağ olsun böyle bir prefabrik inşa edildi. Artık burada kalıyoruz. Tam ümidimizi yitirdiğimiz bir zamanda böyle bir şey bizim için çok güzel oldu.

 

 

Sevtap Cingöz: (Öğrenci Velisi) Tam umutlarımızın bittiği, çocuklarımızı nereye yerleştiririz dediğimiz anda okul müdürünün, velilerin, derneğin desteği ile velilerin desteği, belediyenin desteği ile böyle bir projeye imza atıldı. Çocuklar çok mutlu. İlk defa böyle bir proje yapıldı. İnşallah örnek olur.

 

 

Yunus Bernar (10. Sınıf öğrencisi): Denizli’den geliyorum. İki ay boyunca zorluk çektim. Burası güzel. Küçük olmasına rağmen eski yatakhaneden daha kaliteli.

 

 



ANADOLU LİSESİ PANSİYON BİNALARI

Kadıköy Anadolu Lisesi pansiyon binaları üç blok ve çevre düzenlemesinden oluşuyor.  A,B ve C bloklardan oluşan binalarda, A ve B blok 150 kız ve 150 erkek öğrenci olmak üzere 300 öğrenci kalabileceği biçimde inşa edildi. C blok ise her bir katı 482 m2 olan toplam 864 m2 zemin yemekhane ve mutfak üst kat ise çok amaçlı olarak inşa edildi. Yurt binasında ayrıca etüt odaları ve TV dinlenme odaları da var. Yatakhaneler 4 ve 6 öğrencinin kalabileceği biçimde düzenlendi. 

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Şerdil Dara ODABAŞI

Kadıköy Belediye Başkanı