Şerdil Dara Odabaşı Seçildikten Sonra Neler Oldu?

‘Kadın Yaşam Evi’ projesi ile şiddete maruz bırakılan kadınlar 12 yaşından büyük oğlu veya özel gereksinime ihtiyacı olan çocuklarından ayrılmayacak, birlikte yeni bir yaşam kurabilecek. Yeni hayatlarında kadınların yanındayız.

Dayanışmanın teknolojiyle buluştuğu "Gıda Otomatı" projesi Türkiye'de ilk kez Kadıköy'de hayata geçti. Temel İhtiyaç Derneği ve Oxivo işbirliği ile gerçekleşen projede duyarlı işletmelerden temin edilen ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulaşması sağlanıyor.

Atıksız Yaşam Hareketi'ni başlattık; Mobil Atık Aracımız atıkların geri dönüşümü için 29 noktada hizmete geçti. Açılışını yaptığımız Dükkan, Avrupa Uluslararası Yerel Çevre Girişimleri Konseyi tarafından iyi uygulama örnekleri arasında gösterildi.

Sinematek / Sinemaevi Kadıköy'de yeniden hayat buluyor. İnşaatı tamamlanan Sinematek, önümüzdeki sezonda sinemanın geçmişi ile bugünü arasında bir köprü olma hedefiyle kapılarını bütün sinemacılara ve sinemaseverlere açık tutacak.

"Alan Kadıköy" ile çok yakında farklı seyir deneyimleri yaşayacağız. İçerisinde çok amaçlı bölünebilir salon, 340 seyirci kapasiteli black box sahne, prova odası, teknik mahalleler olan yeni hizmet binamızda sona yaklaştık.

Uluslararası Kadıköy Festivali (KADFEST) ile geniş yelpazedeki kültür sanat etkinliklerini 53.480 katılımcıyla bir araya getirdik. Sinema Günleri ile başlayıp, Çizgi ve Sahaf Günleri ile devam eden festivalimizi, son olarak Caz Günleri’yle taçlandırdık

Kalamış Parkı'nda kurulan Buz Pisti alanı ve Kayma Yolu projesi kapsamında her yaştan komşumuzun buz pistiyle tanışmasına vesile olduk. Bir ay boyunca süren buz pisti İstanbul genelinde büyük ilgi görürken, 4 yaş üzeri 13 bin 500 kişi pistten faydalandı.

Pandemi sürecinde zor günler geçiren sanat dünyasına destek olabilmek amacıyla "Sanat Parkta" festivalini düzenledik. 33 Tiyatro, 16 Konser ile 16.369 Sanatsever'i ağırladık. Sanat hepimize iyi geldi.

 

Kadıköy'de ikinci Alzheimer Merkezimiz pandemi sonrası komşularımızın hizmetine açılmak üzere hazır. Göztepe'deki binanın bir kısmında ise Sosyal Hizmet Merkezi olarak hizmet vermeye başladık.

 

Suadiye'de atıl durumda olan binayı, bakım ve onarım çalışmalarıyla yenileyerek; yemekhane, öğretmen odası ve 5 sınıftan oluşan çocuk yuvasına dönüştürdük. Hedefimiz; her mahalleye bir çocuk yuvası.

 

4 tam teşekküllü muayenehane, 50 kedi köpek tedavi odası, 2 tam teşekküllü ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi olan Türkiye'nin ilçe bazındaki en büyük hayvan hastanesini Merdivenköy'de açtık. Sevgili dostlarımız emin ellerde.

Kadıköy’ün salgın sürecindeki dayanışma gücü UNESCO tarafından dünyaya örnek gösterildi. Birlikte başardık.

 

https://twitter.com/kadikoybelediye/status/1314176627962777602

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı