Barış Manço Vefatının 20. Yılında Kadıköy'de Anıldı

Barış Manço vefatının 20’inci yılında çeşitli etkinliklerle anıldı. Barış Manço ölüm yıldönümü olan 1 Şubat’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Barış Manço’yu Sevgiyle Anıyoruz” etkinliğinde Aydilge konseri ile anıldı. Barış Manço’nun 81.300 posta kodu ile bilinen adresi de etkinlik adreslerinden biri oldu.

AYDİLGE, BARIŞ MANÇO ŞARKILARI SÖYLEDİ

“Barış Manço’yu Sevgiyle Anıyoruz” etkinliği Barış Manço’nun ölüm yıldönümü olan 1 Şubat Cuma günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 20:00’de başladı. Aydilge’nin konser verdiği gecede Manço’nun ailesi, dostları, sevenleri bir araya gelerek onun şarkılarını söyledi.

‘ADAM OLACAK ÇOCUK’UN MİNE ABLASI PİYANO BAŞINDA  

Kadıköy Belediyesi’nin, Manço ailesi ve Halkbank’ın desteğiyle 2010 yılında müze haline dönüştürülen Barış Manço’nun yaşadığı, eserlerini ürettiği Moda’daki 81.300 posta kodlu evi 31 Ocak 24:00’e kadar açık kaldı. Barış Manço’nun heykelinin yanı sıra, eşyalarının görülebileceği müze evinde, ‘Adam Olacak Çocuk’ programında Barış Manço’ya piyanosu ile eşlik eden Mine Mucur yine piyanosunun başında Barış Manço parçaları çaldı, solist Nebi Birgi şarkılarını söyledi

BARIŞ MANÇO ANISINA İLLÜSTRASYON KİTABI 

Etkinliklerin yanı sıra Kadıköy Belediyesi Barış Manço’nun anısına, Barış Manço’nun şarkılarının çizimlerinin yer aldığı bir illüstrasyon kitabı da okuyucu ile buluşturdu. 10 bin adet basılan ve karikatür sanatçısı Gökçe Akgül tarafından çizilen illüstrasyonlarda Barış Manço’nun ‘Arkadaşım Eşek’, ‘Nane Limon Kabuğu’, ‘Ayı’, ‘Süper Babaanne’, ‘Domates, Biber, Patlıcan’ gibi dilden dile, kuşaktan kuşağa dolanan 13 parçasının çizimleri yer alıyor.

 

 

 

  

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı