Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 12 Yıldız Şehri Projesi

ELDW

(European Local Democracy Week)

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 12 Yıldız Şehri Projesi

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 2007 yılından itibaren Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerde kutlanmaktadır. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimleri Kongresinin eşgüdümünde yürütülmekte olan bu girişim, her demokrasinin temel unsuru olan yerel demokrasinin değerini vurgulamak,  vatandaşları yerel düzeyde kamu hayatına dâhil etmek ve şehirlerinde daha aktif bir rol almalarına fırsat tanımak amacıyla 12 Yıldız Şehri projesini geliştirmiştir. Her yıl Ekim ayında düzenlenen Yerel Demokrasi Haftası’nda, halkın da yönetim sürecine katılacağı çeşitli faaliyetlerin gerçekleştirildiği etkinlikler düzenlenir ve katılan şehirler 12 Yıldız Şehri sertifikası almaya hak kazanır. Kadıköy Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle 2015 yılından itibaren Avrupa Yerel Demokrasi Haftası girişiminin bir parçasıdır.

Link: http://www.congress-eldw.eu/

Sayfayı Paylaş