Kadıköy Belediyesi'nden Denize Nazır Ortak Çalışma Alanı

Kadıköy Belediyesi daha önce restaurant olarak işletilen yeri farklı meslek gruplarından olan, serbest çalışan veya ofisi olmayanların ve öğrenciler için ortak çalışma alanına dönüştürdü. İDEA Kadıköy’ün sezon açılış partisi 27 Eylül Çarşamba akşamı yapıldı.

Kadıköy Belediyesi serbest çalışan veya ofisi olmayanların ve öğrencilerin mekan arayışına çözüm bularak ortak çalışma alanı İDEA Kadıköy’ü hizmete açtı. İDEA Kadıköy’ün sezon açılış partisi 27 Eylül Çarşamba akşamı yapıldı.

Kadıköy Belediyesi’nin yeni projelerinden biri olan İDEA Kadıköy’ün sezon açılışı gerçekleştirildi. Sezona müzik ve dansla merhaba diyen İDEA’nın açılış partisine, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Parti Meclis Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Kadıköy Belediyesi Meclis üyeleri ve İDEA kullanıcıları ve çok sayıda Kadıköylü katıldı.

“SADECE BİR ÇALIŞMA ALANI DEĞİL”

Açılışta konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Türkiye’deki nüfusun büyük bir çoğunluğunun kentlerde yaşadığını söyleyerek, “ Kentte nasıl bir yaşam istiyoruz?

Sadece doğal ihtiyaçlarımızı karşılamak için mi yaşıyoruz? Aslında kentler; parklarıyla, tiyatrolarıyla, hastaneleri ve okullarıyla bir yaşam alanı. Ama kentte yaşayan insanın büyük bir zamanı çalışmak ve üretmekle geçiyor. Geçen hafta Alzheimer ve Sosyal Yaşam Merkezi’mizi açtık. Yaşlı vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz, onların sosyalleşmesini sağlayacağız. İDEA Kadıköy de yaşamının baharına adım atan genç vatandaşlarımıza yeni bir alan olacak. Çünkü insan tek başına yaşayan bir canlı değil.

İDEA Kadıköy sadece bir çalışma alanı değil. Şimdiye kadar tek başına kafelerde ya da evde çalışan ama üretim konusunda sorun yaşayan vatandaşlarımız buradan faydalanacak. Farklı alanlardaki insanlar bir araya gelecek ve ortak projeler geliştirecek. İletişim kurup daha fazla sosyal olacağız. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gelecek yüz yılda bu tarz projeler artacak, bizim yaptığımız da umarım örnek olur” diye konuştu.

İDEA KADIKÖY’DE NELER VAR?

İşlik, Derslik, Etkinlik ve Aşlık kelimelerinin kısaltmasından oluşan İDEA Kadıköy, Kadıköy Belediyesi’nin daha önce restaurant olarak işlettiği Moda’da yer alıyor.

İki kattan oluşan İDEA Kadıköy'ün İşlik adı verilen üst katından, belirli bir ücret dahilinde kayıtlı kullanıcılar yararlanabiliyor. Bu bölümde çalışma alanlarının yanı sıra kullanıcıların özel eşyalarını koyabilecekleri dolaplar da var. Kullanıcıların ücretsiz internet hizmetinden faydalanabildiği bu bölümde 2 adet de toplantı odası yer alıyor. Kullanıcılar iş görüşmelerini ve toplantılarını bu odalarda gerçekleştirebiliyorlar. İşlik kullanıcıları, kendi deneyimlerini İDEA Kadıköy kitlesiyle paylaşıp, deneyim aktarımına yönelik etkinliklere sunum, eğitim ve söyleşi benzeri etkileşimlerle katılım sağlıyor. 

İDEA Kadıköy’ün alt katta yer alan Derslik  alanından ise başta üniversite öğrencileri ve araştırmacılar olmak üzere, kısa süreli çalışma alanına ihtiyaç duyan herkes yararlanabiliyor. Derslik kullanıcıları, etkinlikler yoluyla İşlik kullanıcılarıyla etkileşimde bulunuyor, deneyim ve çalışmalarını paylaşıyor.

İDEA Kadıköy’de bulunan etkinlik odalarında sinevizyon gösterimleri, panel, söyleşi ve toplantı gibi etkinlikler düzenlenebiliyor. Özel kuruluşların belirli bir ücret karşılığında faydalanabileceği bu odalar sosyal fayda gözeten STK, dernek gibi kuruluşlara ücretsiz tahsis ediliyor.

Mekanın en alt katında yer alan ve kısa bir süre sonra hizmete açılacak olan Aşlık, geniş bir mutfak alanını kapsayacak olup bu alanda farklı işbirlikleri ile gerçekleştirilecek olan mutfak sanatları eğitimleri ve sertifika odaklı çalışmalarla katılımcıların mesleki gelişimlerine katkı sunulacak.

İDEA Kadıköy’de ayrıca bir de çocuk oyun evi bulunuyor. İDEA Kadıköy bünyesinde vakit geçirmekte olan veliler, İDEA Çocuk Oyun Evi’nden de faydalanabiliyor.

KAFE VE DENİZ MANZARASI HERKESE AÇIK

İDEA Kadıköy’de bir de kafe var. Uzun süre “Moda Khalkedon” isimli restaurant olarak Kadıköylülere hizmet veren mekân, artık İDEA Kadıköy olarak kullanıma açık. Kadıköy’ün en güzel manzarasına sahip bir yerde bulunan mekândan ve mekânın geniş bahçesinden herkes faydalanabiliyor.

Resmi tatiller hariç haftanın her günü 09.00- 23.00 saatleri arası açık olan IDEA Kadıköy, her yaştan ve meslekten vatandaşın kullanımına açık. IDEA Kadıköy'e kayıtlı üye olmak isteyenler iletişim ve kayıt taleplerini [email protected] adresine mail yoluyla ileterek üye olabilir.

İDEA Kadıköy: Caferağa Mahallesi, Küçük Moda Sokak, No:2 Kadıköy [email protected]

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı