Kadıköy'e Bahar Geldi Yaz Geldi

 

KADIKÖY’E BAHAR GELDİ YAZ GELDİ

Havaların ısınmasıyla birlikte insanlar kapalı mekanlardan çıkıp parklara akmaya başladı. Kadıköy Belediyesi irili ufaklı 123 parkı ile şehrin kalabalık ve yorucu havasından bunalanlara sığınak oluyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte şehrin kalabalığı ve yorucu temposundan uzaklaşmak,  dalgaların, kuşların yani doğanın sesini dinlemek isteyenler soluğu parklarda alıyor.

Fenerbahçe Parkı, Özgürlük Parkı, Koşuyolu Parkı, Kriton Curi Parkı, Çetin Emeç ve Demokrasi Parkı ve son olarak koru içinde yer alan Sahrayı Cedit Parkı…  Kadıköy Belediyesinin birbirinden güzel 123 parkı ile şehrin kalabalık ve yorucu havasından bunalanlara sığınak oluyor.

Geçtiğimiz yıl Kadıköy’e 11 yeni park kazandıran Kadıköy Belediyesi parklarda eğlence ve eğitimi birlikte ele alıyor, her yaş gurubuna ve her ihtiyaca yönelik çalışmalar yapıyor.

Parklarda yer alacak oyun grupları ve malzemeler parktan yararlanacak insanların ihtiyaçlarına göre belirleniyor. Örneğin daha çok yaşlıların kullandığı bir park ise burada yol boyunca oturma, dinlenme yerlerine rastlamak mümkün.

Her yaşa gurubunun dinlenip eğlenebileceği Kadıköy’deki parklarda engelliler için oyun gruplarından anne çocuk salıncağına kadar birçok alternatif var. Okumak istiyorsanız ağaç altında bir bank, çocuğunuzla sallanmak istiyorsanız anne- çocuk salıncağı, çocuğunuz oynarken siz de spor yapmak istiyorsanız spor aletleri var.

Yürüyüş yollarından,  süs havuzlarına, oyun bahçelerinden, perma kültür alanlarından,  kuş yuvalarına, spor aletlerinden engelli oyun gruplarına kadar Kadıköy’ün parklarında hem dinlenmek hem eğlenmek hem de spor yapmak mümkün.

 

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı