İKLİMİN AYAK İZLERİ SEMİNERLERİ - 3

Tarih                           : 07 Aralık 2019 Cumartesi

Saat                            : 14:00 – 16:00

Yer                              : Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu

İçerik Bilgisi                : İklim değişikliğinin kent yaşamı üzerindeki olumsuz etkilerinden biri olan kentsel ısı adası etkisinin bir sonucu olan sıcaklık artışları kentlerde özellikle kırılgan nüfusu (hasta, yaşlı ve çocuklar) olumsuz yönde etkilemektedir.

Peki bu sıcaklıkların asıl kaynağı nedir? Topraksızlaşmanın kent yüzeyinde etkisi bizi neden bu kadar etkiliyor? Isı Adası nedir? İstanbul’un kliması olan Kuzey Ormanlarının yok olması ve 3. Havalimanı’nın yaratacağı ekolojik etkiler neler? Kent ekolojisine uygun iklim değişikliği etkilerini azaltacak bitkiler nelerdir? Birey olarak neler yapabiliriz? gibi soruların yanıtlarını ele alıyoruz, birlikte paylaşıp birlikte öğreniyoruz.

Tüm iklim dostlarını Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri tarafından düzenlenen “KENTLERDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ETKİLERİ VE KENTSEL ISI ADALARI” seminerine ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Başvuru için TIKLAYINIZ!

Program Akışı

13:30 - 14:00              : Kayıt

14:00 - 14:05              : Açılış Konuşması
Işık BAŞTUĞ, Moderatör / Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri Koordinatörü

14:05 - 15:00              : İklim Değişikliği ve İstanbul Havalimanının Yaratacağı Isı Adası Üzerine Ekolojik Değerlendirmeler
Prof. Dr. M. Doğan KANTARCI, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji ABD (EM) Öğretim Üyesi

15:15 - 16:00              : İklim Değişikliği Kent Ekolojisini Nasıl Etkiliyor?
Doç. Dr. Çiğdem COŞKUN HEPCAN / Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü

16:00 - 16:15              : Soru-Cevap

Sayfayı Paylaş