Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezleri

Kadıköy Belediyesinin okul çağındaki çocuk ve gençlere eğitim destekleri  artarak sürüyor!

İlçemiz Kadıköy gerek akademik, gerekse kültür  ve sanat eğitimleri alanında ülkemiz içinde önemli bir yere sahiptir. Kadıköylü çocuk ve gençlerimizin daha ileri bir akademik destek almalarını; LYS ve YKS’ de sınav başarılarını artırmak üzere özellikle özel kurs ve dershanelerde bu sınavlara hazırlanmak için maddi imkanı olmayan çocuk ve gençlerimize parasız destek sağlamak için belediyemiz tarafından alanında pedagojik formasyon almış ve başarısı kanıtlanmış öğretmenler aracılığıyla verilmektedir. İlçemiz okullarında okuyan ve ilçemizde ikamet eden öğrencilerimiz için her yaştan ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerinin bu alanlardaki eğitimlerini güçlendirici destek, iki ayrı merkezde “AKADEMİK EĞİTİME DESTEK KURSLARI” adı altında birimler açılarak bu merkezlerde çok yönlü eğitimler yapılmaktadır.

Bu eğitimler belediyenin sağladığı eğitim ve öğretime müsait binalarda, parasız dağıtılan kitaplar ve materyaller sağlanarak desteklenmekte öğrencilerin örgün öğretim saatleri dışındaki saatlerde verilmektedir.

İçinden geçilen pandemi sürecinin öğrencilerimizde yarattığı psiko-sosyal sorunların, akademik eksiklerin ve çocukları, gençlerin kişisel gelişim ve farkındalıklarındaki; bilgi, beceri ve davranış eksiklerini gidermek, günümüzün ağır ekonomik koşullarında eğitime erişimi ve eğitimdeki eşitsizliği ortadan kaldırmaya yönelik bu destekler daha talep edilir hale gelmiştir. Kadıköy’de bulunan eğitime erişim zorluğu çeken dezavantajlı kesimler bu eğitimlerde önceliğe sahiptir.

Kurslarımız 19 Mayıs Mahallesinde bulunan 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi ve Kadıköy Osmanağa Mahallesi Hasırcıbaşı Sokakta bulunan Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezinde verilmektedir.  Bu eğitim merkezlerimizde çok yönlü eğitim modeli uygulanmakta olup, kurslarımıza müracaat eden çocuklarımızın akademik, yabancı dil ve kişisel gelişim alanlarında eğitim almaları sağlanmaktadır.

Ayrıca 8. Sınıf öğrencilerimiz için LGS (lise giriş sınavı) hazırlık kursları ve lise mezunu gençlerimiz için de TYT (Temel yeterlilik testi) ve AYT (Alan yeterlilik testi) hazırlık kursları (19 Mayıs Eğitim Merkezi) verilmektedir. Öğrencilerimizi sınavlara en iyi şekilde hazırlamak için grup dersleri ve özel ders uygulaması da yapılmaktadır.

Özel ders hizmeti sınava hazırlanan öğrencilerin yanında; akademik öğrenmede zorluğa düşen ve derste eksiği bulunan öğrencilerimiz için de uygulanmaktadır.

Bu merkezlerimizdeki eğitim etkinlikleri 1.- 11. sınıf öğrencilerine yönelik olarak verilmektedir.

Ders çeşitleri ve sınıflarımızın tablosu aşağıdaki biçimdedir;

A. Akademik dersler 3. Sınıf ile 11.Sınıf arası

• Sosyal Bilgiler
  • Fen Bilgisi
  • Matematik
  • Lise 9,10 ve 11. Sınıf dersleri

B.  Kişisel Gelişim Dersleri 1.-11. Sınıflar arası

• Drama
  • Tiyatro
  • İngilizce konuşma-okuma-dinleme
  • İngilizce drama (Yalnızca 1. ve 2.sınflar için)

C. LGS (lise giriş sınavı) hazırlık kursları ve deneme sınavları

D. Lise mezunları için Üniversiteye Hazırlık TYT ve AYT kursları ve deneme sınavları (19 Mayıs Eğitim Merkezi)

Eğitim merkezlerimizde derslerimiz hafta içi 15.00–19.30 saatleri arasında, hafta sonu Cumartesi 10.00–17.00 saatleri arasında verilmektedir.

Lise mezunu gençlerimiz için açılan TYT-AYT kursları hafta içi 09.30–15.00 saatleri arasında olup, üniversite sınav tarihine kadar devam etmektedir.

Kurslarımız öğretim yılı boyunca devam etmektedir. Temmuz ayında çeşitli eğitim-oyun-eğlence vb. etkinlikleri içeren yaz okulu yapılmaktadır.

Ayrıca yıl içinde yoğun biçimde öğrencilerimiz gezi, tiyatro, sinema, konser vb. etkinliklere öğretmenlerimiz eşliğinde götürülmektedir. Bu etkinliklere katılım Belediyemizin sağladığı araçlarla yapılmaktadır.

Eğitim merkezlerimizde eğitimler tüm eğitim öğretim süresi içinde devam etmektedir.

Eğitim merkezlerimize kayıtlar Ağustos-Eylül ayı boyunca yapılmaktadır.

Tüm Kadıköylü çocuklarımızı eğitim merkezlerimize kayıt için bekliyoruz.

Sayfayı Paylaş
Kapat