Avrupa Engelliler İçin Hizmet Sağlayıcıları Derneği

EASPD

(European Association of Service Providers for Persons with Disabilities)

Avrupa Engelliler İçin Hizmet Sağlayıcıları Derneği

Avrupa Engelliler İçin Hizmet Sağlayıcıları Derneğinin amacı; engellilik alanında sunulan hizmetlerin daha kaliteli, etkin ve bütünleştirici olmasını sağlamaya yönelik tüm kurumların işbirliği içerisinde  olmasıdır. 1996’da kurulmuş olan ve 33’ten fazla ülkeden 160’ın üzerinde hizmet sağlayıcı ve şemsiye kuruluşun üye olduğu, kar amacı gütmeyen bir Sivil Toplum Kuruluşu olan EASPD'nin temel amacı; etkili ve yüksek kaliteli hizmet sistemleri aracılığıyla engellilerin eşit fırsatlara sahip olmasını desteklemektir.

Kadıköy Belediyesi de 2012 yılında bu kuruluşa üye olarak, Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezinin çalışmalarındaki kaliteyi arttırma yolunda önemli bir adım atmıştır. Kadıköy Belediyesi, Türkiye’den bu kuruluşa üye olan ilk Belediye olma özelliğini taşımaktadır. Kadıköy Belediyesi; EASPD'ye üyelik ile Avrupa'da engellilik alanındaki yenilikleri, engellilere yönelik hizmet sektöründeki çalışmaları, eğitim alanındaki çalışmaları, istihdam alanındaki uygulamaları ve genel olarak engellilere yönelik verilen siyasi kararları ve politikaları takip etmeyi amaçlamaktadır.

Link: https://www.easpd.eu/

Sayfayı Paylaş