Yayladere’de Kültür Merkezi Açıldı

Kadıköy Belediyesi’nin kardeş belediyelerle işbirliği çerçevesinde Bingöl Yayladere’de yaptığı Yayladere Kültür Merkezi açıldı. Kültür merkezinin açılışında bir araya gelen farklı siyasi partilerin temsilcileri kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan Bingöl Yayladere’de yapılan kültür merkezinin bölgenin barış ve huzuruna önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Kadıköy Belediyesi’nin kardeş belediyelerle işbirliği çerçevesinde Yayladere’de yaptığı Yayladere Kültür Merkezi hizmete açıldı.

Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek’in ev sahipliği yaptığı kültür merkezi açılışına CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Veli Ağbaba, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi,  ilçe belediyelerin başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe idari amirleri katıldı.  Farklı siyasi partilerin temsilcilerinin Yayladere yapılan bir kültür merkezinin bölgenin huzur ve barışına önemli katkılar sağlayacağı konusunda hem fikir olduğu kültür merkezinin açılışına Yayladere halkı da büyük ilgi gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  kültür merkezinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden mesajının okunduğu Kültür Merkezi’nin açılışında konuşan Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek, “Yayladere Kültür Merkezi toplumsal gerektirdiği etkinliklere ortam sağlayacak, eğitim ve kültür faaliyetleri ile örnek teşkil edecektir.”dedi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, kentlerin birbirini tanıması ve kültür alışverişinin önemine dikkat çekerek şöyle devam etti: “Eğer çocuklarınızı müzik ve spor ile yetiştirirseniz aydınlık gelecek yaratırsınız. Teröre şiddete karşı olduk, her zaman demokrasiden yana olduk. O nedenle bu kültür merkezinin ilçeye iyilik, güzellik ve demokrasi getireceğine inanıyorum.”

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise Yayladere’de bir kültür merkezi yapılmasının bölgenin çok kültürlü yapısına önemli katkısının olacağını belirttiği konuşmasında şunları söyledi: “Bingöl’de bu çok kültürlü yapı çatışma değil barış, huzur ve bütünleştirme unsurudur. Biz inanıyoruz ki bu çok kültürlü yapımız bu şekilde devam ederse Bingöl örnek teşkil edecek bir yapı arz eder” dedi.

“BU PROJE ÖRNEK OLDU”

CHP Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba yaptığı konuşmada Kardeş Belediye projesi sayesinde Kadıköy Belediyesi desteğiyle herkesin kullanabileceği bir kültür merkezi yapıldığını belirterek şöyle konuştu: Bu proje örnek bir proje oldu. Buradaki kardeşliği pekiştiren bütün belediye başkanlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise yaptığı konuşmada merkezinin ilçe halkı için önemine dikkat çekerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

YAYLADERE KÜLTÜR MERKEZİ

Çeşitli kültür sanat etkinliklerine ve kurslara ev sahipliği yapacak olan “Yayladere Kültür Merkezi” Yayladereli vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda şekillendirildi.

İki çok amaçlı salon, kütüphane, spor salonu ve bilgisayar laboratuarının bulunduğu Yayladere Kültür Merkezi'nde mutfak ve misafir ağırlama odaları da yer alıyor.

970 metrekare alana kurulu olan Kültür Merkezi’nin zemin katında çok amaçlı salon, spor odası ve mutfak bulunuyor.

Kültür Merkezi’nin birinci katında ise çok amaçlı salonun yanı sıra bir kütüphane ve bilgisayar odası yer alıyor.

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı