Yarıyıl Tatili Kadıköy’de Güzel!

Kadıköy Belediyesi, Yarıyıl Şenliği ile çocukları Kadıköy’e davet ediyor. Şenlik kapsamında eğitimler ücretsiz, kültür merkezlerinde sahnelenecek çocuk oyunları ise indirimli olacak. Kozyatağı Kültür Merkezi’nde Çocuk Kitapları Günleri ve Karikatür Evi’ndeki Yarıyıl Karikatür Günleri ise keyifli bir yarıyıl tatili yaşatacak

Kadıköy Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da yarıyıl tatilinde çocukların eğlenceli vakit geçirebilmesi için dopdolu bir program hazırladı. 21 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Yarıyıl Şenliği’nde tüm atölye çalışmaları ücretsiz, onlarca tiyatro oyunu ise indirimli olacak. Çocuklar isterlerse Karikatür Evi’ndeki atölye çalışmalarına katılabilecek, isterlerse Kozyatağı Kültür Merkezi (KKM)’nde kitapların büyülü dünyasına yolculuğa çıkabilecek ya da Barış Manço Kültür Merkezi (BMKM)’nde indirimli tiyatro oyunlarını izleyebilecekler. Kadıköy’ün çocukları için 15 günlük program hazır. 15 günlük programdan bazıları şöyle:

ÇOCUKLAR TİYATROYA DOYACAK

Oyun Treni / 24 Ocak 13.00: Pınar Çocuk Tiyatrosu, “Oyun Treni” adlı oyunuyla sağlıklı yaşam için temizliğin vazgeçilmez olduğunu eğlenceli bir dille anlatırken, sporun insan sağlığı ve gelişimi için önemini oyunlar eşliğinde aktarıyor. BMKM’de gerçekleşecek oyun ücretsiz. 

Pinokyo / 27 Ocak 15.00: Gepetto iyi bir kuklacıdır. Bir gün kukla yaparken kuklanın konuştuğunu fark eder. Bu olaya çok şaşırır ve sevinçle ona Pinokyo adını verir. Komiklikler yapan, insanlar gibi konuşan, dans eden Pinokyo, bir gün diğer çocuklar gibi olmak ister... Çocukların vazgeçilmez kahramanı Pinokyo tiyatroya taşınıyor. BMKM’de gerçekleşecek oyunun bilet fiyatı ise 20 TL. 

ÇOCUK KİTAPLARI GÜNLERİ

1 Şubat Çarşamba günü Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılışı yapılacak Çocuk Kitapları Günleri çok renkli geçecek. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Çocuk Kitapları Günleri’ne katılım ücretsiz. Onlarca yayın evinin katılacağı Çocuk Kitapları Günü 5 Şubat’a dek ziyaret edilebilecek. Eğlenceli, keyifli ve kültürel aktivitelerle dolup taşacak Çocuk Kitapları Günleri’ne tüm çocuklar ve gençler davetli.

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye 0216 658 00 15 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

KARİKATÜLERLE TATİL

Karikatür Evi, yarıyıl tatili için çocuklara hem eğlenebilecekleri hem de öğrenebilecekleri bir program hazırladı. Yarıyıl Karikatür Günleri adlı program 31 Ocak Salı günü “Karikatür Evi Atölyelerinden” sergisi ile başlayacak. Karikatür Evi’nde iki dönem boyunca yapılan karikatür ve çizgi roman çalışmalarının görülebileceği sergi, 5 Şubat’a dek ziyaret edilebilecek. Karikatür Evi’nde yarıyıl tatili boyunca gerçekleşecek etkinliklerin hepsi ücretsiz. 7-14 yaş aralığındaki her çocuk Karikatür Evi’ndeki atölyelere katılabilecek. Karikatür sanatçıları tarafından verilecek atölye çalışmalarından bazıları şöyle:

31 Ocak Salı 12.00: Karikatür Eğitmeni Kamil Yavuz, 10-13 yaş grubu çocuklara Atölye 3’te üç saat boyunca atölye çalışması verecek.

1 Şubat Çarşamba 12.00: Karikatürcüler Derneği Üyesi Nuhsal Işın, 10-13 yaş grubu çocuklara Atölye 2’de karikatür hakkında bilgilendirecek.

2 Şubat Perşembe 12.00: LeMan Dergisi çizeri Erhan Candan, 8-11 yaş grubu çocuklara Atölye 2’de karikatür çalışmaları yapacak.

3 Şubat Cuma 13.00: Grafiker ve aynı zamanda karikatürcü olan Erdoğan Karayel, 8-11 yaş grubu çocuklarla Atölye 1’de çizim konusunda ders işleyecek.

4 Şubat Cumartesi  13.00: Penguen ve Süper Penguen Dergileri çizerlerinden Faruk Kaya ve Cihan Topçu, dergi çıkarma süreci ile ilgili deneyimlerini ve bilgilerini paylaşacaklarını bir söyleşi gerçekleştirecekler. 

Atölyelerle ilgili ayrıntılı bilgiye 0216 418 10 49 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. 

MÜZİKAL SAHNELENECEK 

Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı BAK Kadıköy ekibinin hazırladığı “Bir Afet Masalı” adlı müzikal oyun, çocukları afetlere karşı bilinçlendirecek, deprem anında neler yapmamız gerektiğini anlatacak. Alet çantası hazırlama, ilk yardımın önemi gibi temel konuları müzikal bir dille anlatan oyun Caddebostan Kültür Merkezi’nde 30 Ocak saat 12.00’de ücretsiz olarak oynanacak. 

Yarıyıl Şenliği etkinlik detayları www.kadikoy.bel.tr adresinden ya da kültür merkezlerinden öğrenilebilir.

Sayfayı Paylaş
Kapat

Şerdil Dara ODABAŞI

Kadıköy Belediye Başkanı