Sınır Ötesi Bisikletliler Geliyor

Uluslararası Spor ve Kültür Birliği (ISCA)’nın NowWeMove (Şimdi Hareket Zamanı)  kampanyası Türkiye koordinatör kuruluşu ENVERÇEVKO girişimi ile “Tüm rotalar Brüksel’e çıkar” (ARLTB) bisiklet turu, 24 Temmuz’da Muğla’dan başladı, 9 Eylül’de Brüksel’de sona erecek.

2700 km boyunca 13 ülkeye pedallayacaklar

Proje Danışmanı Feridun Ekmekci, akademisyen ve uzun yol bisiklet kullanıcısı olan ekipte, NowWeMove Türkiye Takım Kaptanı Adnan Çangır, İngilizce öğretmeni, Emel Çalkam  akademisyen ve  doktor Serhat Ferahi Değimli’den oluşan 4 kişilik ekip; 2 bin 700 kilometre pedal çevirerek 47 günde 13 ülkeyi geçecekler.

Gönüllü bisikletçilerden oluşan Türkiye takımı, fizisel hareketsizliğe karşı farkındalığı arttırmak için birçok ülkeyi pedallayacak. Engelli bireyler de Türkiye’deki tur esnasında  tandem bisikletlerle takıma katılacaklar. Bu etkinlikte sadece bisiklet turu değil, rotanın geçtiği şehirlerde sağlıklı yaşam için sportif etkinlikler, fiziksel aktiviteler özellikle de bisiklet kullanımını destekleyen etkinlikler yer alacak.

Kadıköy'den 44 km bisiklet sürüşü

Kadıköy Belediyesi Bisiklet Kulübü, Bisiklet gezgini, Pedalşörler ve Bisikletli Ulaşım Platformu 31 Temmuz Cuma günü 15:30’da Caddebostan Migros arkasında buluşarak bisikletlerle 22 km yol giderek ENVERÇEVKO NowWeMove (Şimdi Hareket Zamanı) Türkiye takımını Pendik Vapur iskelesinde karşılayacak.  Hep birlikte geri dönüş için Pendik, Kartal, Maltepe sahil yolu kullanılarak Bağdat Caddesi üzerinden 22 km bisiklet sürüşü yapıldıktan sonra 18:30’da Kadıköy Gençlik Merkezi’nde ENVERÇEVKO NowWeMove (Şimdi Hareket Zamanı)  Türkiye takımının gerçekleştireceği basın açıklamasının ardından etkinliğin İstanbul ayağı son bulacak. 

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı