Potlaç Dükkan Açıldı

Kadıköylü kadınların düzenlediği etkinlikler, toplantılar sonucunda ortaya çıkan projelerden biri olan Potlaç Kadın El Emeği Pazarı, sabit ve kapalı bir alana geçti.

28 Mayıs’tan itibaren 19 hafta boyunca Moda Aile Çay Bahçesi arkasında el emeği ürünlerini satan kadınlar Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) dükkan açtı.

25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde açılan Potlaç Dükkan’da, takı tasarımı ürünlerinden, bez bebeklere, dikiş- nakış ürünlerinden, yağlı boya resimlere, cam ve seramik hediyeliklere Kadıköylü kadınların el emeği olan ürünler satılıyor. Kadıköy Belediyesi’nin kadın projelerinden biri olan Potlaç’ın katılımcısı Kadıköylü kadınların sosyal ve ekonomik güçlenmelerine olanak yaratacak olan Potlaç Dükkan’da , kadınların üretimleri sürekli ve aynı anda satışa çıkmış oldu.

CKM giriş katındaki dükkan Pazartesi hariç her gün, 10.00-21.00 saatleri arasında açık olacak. Potlaç Dükkân’da, Potlaç Ağı’ndaki kadınlar dükkânda nöbetleşe görev alacak. Kadınlar için dükkana ürün koyabilmenin ön koşulu, Kadıköy’de yaşıyor olmak (ikamet belgesi), ürünlerin kendi üretimi olması ve vergi muafiyeti belgesi almış olmak.

 Potlaç Başvuru Masası İletişim Bilgileri: Potlaç Saha Koordinatörü Dürdane Adıgüzel 

Adres: Hasanpaşa Mahallesi Uzunçayır Caddesi No. 24 KADIKÖY  Telefon: 0216 5459350

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Şerdil Dara ODABAŞI

Kadıköy Belediye Başkanı