Nazım Şiirleri Kadıköy Duvarlarında

Kadıköy Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü bir yıl önce, Kadıköy’de yaşayan sanatçıların yaşadıkları sokakların bilinirliğini arttırmak amacıyla ‘Yaşayan Sokaklar’ projesini başlatmıştı.

Cemal Süreya’nın şiirlerinin kaldırım taşlarına yazılmasıyla başlayan proje,  Güneşi İçenlerin Türküsü, Kerem Gibi, Memleketimden İnsan Manzaraları ve daha pek çok şiiri ile edebiyatımıza damgasını vuran Nazım Hikmet ile devam ediyor.

Usta şair Nazım Hikmet’in şiirleri ölüm yıldönümü olan 3 Haziran öncesi Ali Suavi Sokak’ta bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin duvarlarına ve Moda Caddesi’ndeki bloklara asıldı. Kadıköy sokaklarında yürüyenlere Nazım Hikmet’in 20 farklı dizesi yol arkadaşlığı yapacak.

KİTAP GÜNLERİ’NDE NAZIM’A SAYGI

Kadıköy Belediyesi tarafından Haydarpaşa Gar’ında düzenlenen Kitap Günleri’nde Nazım Hikmet iki ayrı etkinlikle anılacak.  3 Haziran Cumartesi günü yapılacak iki ayrı söyleşinin ilki saat 16.00’da M. Melih Güneş’in konuşmacı olarak katılacağı “Nâzım hikmet: 1951-2017”  söyleşisi olacak. İkinci etkinlik ise saat 19.00’da Emin Karaca, Cengiz Hakkı Zariç’in konuşmacı olarak katılacağı “Deniz Üstünde Nazım Hikmet” söyleşisi olacak.

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı