Kadıköy'ün Parkları Yenileniyor

Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçedeki parklarda bir süredir devam eden yenileme çalışmalarını tamamlayarak Kadıköylülerin hizmetine sundu. Koşuyolu Parkı, Merdivenköy Parkı, Halk Sokak Parkı, Ekin Parkı yenilendi. Kadıköy Belediyesi, parklardaki çalışmalarına başlamadan önce parkların bulunduğu mahallelerin sakinlerinden parklarda neler olmasını istedikleriyle ilgili taleplerini aldığı belirtildi. Çalışmalar kapsamında tüm parkların engelli vatandaşların kullanabileceği şekilde tasarımının yapılmasına özen gösterildiği de belirtildi.

4 PARK YENİLENDİ

Parkların yenilenmesi çalışmaları bu yılın Nisan ayında başladı. 2015’te anket çalışmalarıyla mahalle sakinlerinin parklarda olmasını istedikleriyle ilgili talepleri alınmıştı. Buna göre projeler çizildi ve yenileme çalışmalarına başlandı.

ANNE-BEBEK SALINCAĞI

Tamamen yenilenen parklardan olan Merdivenköy Parkı’nda; mini futbol ve basketbol sahaları yenilendi. Çim alanları yenilenirken, otomatik sulama sistemi konuldu. Elektrik tesisatı ve aydınlatma tamamen yenilendi. Parka piknik masaları konularak yeşil bir alan oluşturuldu. Açık alan fitnes aletleri yerleştirildi. Çalışmalar kapsamında mahalle sakinlerinin talebi üzerine anne-bebek salıncağı konuldu.

Ekin Parkı’nda da anne bebek salıncağı talep edilince belediye buraya da bir salıncak yaptı. Bu arada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, tüm parklara anne-bebek salıncağı koyacağı da verilen bilgiler arasında. Parkın basketbol sahası yenilendi. Çok büyük bir yürüme alanı ortaya çıkınca parka çocuklar için sokak oyunları alanları yapıldı. Parktaki kedi evleri daha sağlıklı hale getirildi.

ÇOCUKLARA YENİ OYUN ALANI

Koşuyolu Parkı’ndaki yürüyüş parkurunun zemini ile futbol ve spor sahalarının zeminleri yenilendi. Eskiyen çocuk oyun grupları zeminiyle birlikte komple yenilendi. Çim alan yeniden yapılarak, otomatik sulama sistemi konuldu. Parkın eskiyen aydınlatma ve elektrik tesisatı yenilendi.

Sitelerin arasında, mahalle sakinlerinin yemyeşil ağaçlar altında temiz havasıyla vakit geçirilebilecek ideal ortamıyla dikkat çeken Halk Sokak Parkı’nın, akşam ve geç saatlerde karanlık olması dolayısıyla aydınlatma yapılması yönünde şikayetler artınca Kadıköy Belediyesi parkın aydınlatma sistemini yeniledi. Çimleri de yenilenen parka otomatik sulama tesisatı yapıldı. Çocuk oyun alanı yenilendi. İsteyenlerin spor yapabilmesi için açık alan spor aletleri konuldu. Evcil hayvan gezdirme alanı yapıldı. Mahalle sakinlerinden gelen talep üzerine parka engelli salıncağı da konuldu.

ZEYTİN AĞAÇLARI VE KUŞ EVLERİ

Kadıköy Belediyesi iki adedi Fenerbahçe Parkı’na, bir tane Kadıköy Akademi’nin bahçesine ve iki tane de Selamiçeşme Özgürlük Parkı’na olmak üzere zeytin ağaçları dikti. Selamiçeşme Parkı’ndaki ağaçların birinin 500 yıllık, diğerinin 300 yıllık zeytin ağaçları olduğu belirtildi. Diğer taraftan Selamiçeşme Özğürlük Parkı’ndaki yaklaşık 200 yıllık olduğu söylenen sedir ağacına kuş evleri yapıldı.

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı