Object reference not set to an instance of an object.

Kadıköy’e 12 yıldız!

Kadıköy Belediyesi, Karikatür Günleri ile “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 12 Yıldız Şehri” unvanını aldı

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel İdareler Meclisinin Yıllık Koordinasyon Toplantısı ve 12 Yıldız Şehri Sertifika Töreni 30 Ocak 2017 tarihinde Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlendi. Törene Kadıköy Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Onur Temürlenk ve Karikatür Evi Sorumlusu Meriç Karçal katıldı. Kadıköy Belediyesi, Karikatür Günleri etkinliği ile 12 Yıldız Şehri unvanı almaya hak kazandı.

Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerce 2007 yılından beri Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kutlanıyor. Avrupa Konseyi’ne bağlı Avrupa Yerel ve Bölgesel İdareler Meclisi tarafından yerel demokrasinin değerini vurgulamak, vatandaşları yerel düzeyde kamu hayatına dahil etmek ve şehirlerinde daha aktif bir rol almalarına fırsat tanımak amacıyla 12 Yıldız Şehri projesi geliştirildi. Bu kapsamda, Avrupa Konseyi, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nda halkın da yönetim sürecine katıldığı etkinlikler ile başvuru yapan kurumların projelerini değerlendiriyor ve 12 Yıldız Şehri unvanını almaya hak kazanıp kazanmadığını belirliyor.

Temel olarak “Demokratik vatandaşlık ve insan hakları için eğitimin teşviki ve geliştirilmesi”ne odaklanan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nın 2016 yılı teması ise saygı, diyalog ve etkileşim olarak belirlendi.

YILDIZLI KARİKATÜR GÜNLERİ

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası, Kadıköy’de 30 Eylül-1 Ekim 2016 tarihlerinde Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Karikatür Günleri ile kutlandı ve bu etkinlik ile 12 Yıldız Şehri unvanı almak üzere başvuruda bulunuldu. Karikatür Günleri kapsamında gerçekleştirilen çocuk atölyeleri, ustaların çizgileri sergisi, karikatür söyleşileri ve film gösterimleri ile Kadıköylü ve İstanbullu her yaş grubundan vatandaşın katılımıyla demokrasinin önemi bir kez daha vurgulandı ve katılımcı demokrasinin gelişimine katkıda bulunuldu.

2016 yılı Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinliklerine Avrupa genelinde yerel toplulukların katılımı yüksek oldu, 22 Avrupa ülkesinde çok sayıda inisiyatif ve etkinlik düzenlendi. Kadıköy Belediyesi, Karikatür Günleri ile 22 ülkenin yerel toplulukları arasından sıyrıldı ve 12 Yıldız Şehri ünvanının sahibi oldu.

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Şerdil Dara ODABAŞI

Kadıköy Belediye Başkanı