Kadıköy’den Çanakkale’ye yardım eli

Çanakkale 5,3’lük depremle sarsıldı. Kadıköy Belediyesi deprem bölgesine giysi, battaniye ve temel gıda yardımında bulundu

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde  6 Şubat Pazartesi günü saat 06.51’de deprem meydana geldi.  Depremin ardından saat 13.58’de yine aynı bölgede 5,3’lük bir sarsıntı daha oldu.

İlk sarsıntıda Taşağıl, Tuzla, Yukarı, Çam ve Gülpınar köylerinde hasarlı yıkım meydana geldi. Son 24 saatte yaşanan sarsıntılarda Ayvacık ilçesine bağlı Yukarıköy başta olmak üzere 14 yerleşim biriminde 238 ağır hasarlı konut, 75 hafif hasarlı konut ve 31 ağır hasarlı ahır ve depo tespit edildi. Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada 8 kişinin yaralandığı, bunlardan 5’inin tedavilerinin ardından taburcu edildiği, 3 kişinin tedavilerinin ise devam ettiği belirtildi.

GİYSİ VE GIDA YARDIMI

Çanakkale’de meydana gelen deprem sonrasında Kadıköy Belediyesi deprem bölgesine giysi ve temel gıda yardımında bulundu. Konuya ilişkin konuşan Kadıköy Belediyesi Başkanı Akkurt Nuhoğlu, "Kadıköy halkı ve belediyesiyle destek ve dayanışma konusunda duyarlı bir ilçe. Depremi duyar duymaz takip etmeye ve destek konusunda hazırlık yapmaya başladık. Çocuk, kadın ve erkek giysisi desteği sağladık. Malum kış aylarındayız. Bunu da dikkate alarak battaniye, yorgan desteği de verdik. İlk elden verdiğimiz destek giysi, battaniye ve temel gıda yardımları oldu. Bizim dışımızda desteklerin olduğunu da biliyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu tüm zorluklara rağmen yurttaşlarımızın destek ve dayanışma duygularının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gördük. Bu durum çok anlamlı ve sevindirici. Desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Ayvacık halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

 

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı