Kadıköy'de Plaklar Müzeyyen Senar İçin Dönecek

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl üçüncü kez düzenlediği Kadıköy Plak Günleri’nde plaklar bu yıl Türk müziğinin en önemli seslerinden biri olan Müzeyyen Senar için dönecek. 8- 9 Eylül tarihlerinde Moda’da bulunan Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde gerçekleşecek Kadıköy Plak Günleri’nde, Müzeyyen Senar’ın hafızalardan silinmeyen eserlerinin yanı sıra 1967 yılında satın aldığı Anadol marka aracı ve kendi adına kayıtlı ruhsatı da yer alacak.

POP’TAN REGGAE’YE, CAZ’DAN INDIE’YE…

Kadıköy Plak Günleri’nin 2016 yılında düzenlenen ilk etkinliğinde Zeki Müren ve Neşet Ertaş, 2017 yılında düzenlenen ikinci etkinliğinde ise Fikret Kızılok anılmıştı. Plak günleri bu yıl 2015 yılında hayatını kaybeden Müzeyyen Senar’ın 100’üncü yaşını kutlayacak. Geçtiğimiz iki yılda da büyük ilgi toplayan Kadıköy Plak Günleri’ni yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl da ziyaretçi akınına uğraması beklenen Plak Günleri’nde taş plaklar, pop, reggae, caz, indie, alternative, punk, rock ve elektronik gibi müzik türleri için düzenlenecek oturumlarda dönecek.

POLONYALI KADIN KURATÖRDEN KADIN TAŞ PLAKLARI SEÇKİSİ

İstanbul’da çok sayıda plakseveri bir araya getirecek etkinlikte, plak toplayan isimlerden bir tanesi Polonyalı kuratör ve koleksiyoner Kornelia Binicewicz. 1960’lar, 1970’ler ve 1980’lerden kadın sanatçıların plaklarını biriktiren ve müzik üzerine araştırmalar yapan Binicewicz, zengin bir kadın sanatçı plağı arşivine sahip. Kadın sanatçıların plaklarını toplayan Binicewicz arşivini bir müzik şöleni ile plakseverlerle paylaşacak. Kornelia Binicewicz’in performansı etkinliğin iki günü Pazar saat: 18.30’da başlayacak.

PLAKLAR İMZALANACAK

Her müzik türünün yer alacağı ve plakların satılacağı etkinlikte önemli isimler plaklarını imzalayacak. Müzisyen, besteci ve aranjör Mustafa Özkent Cumartesi günü 16:00’da, Kadıköy Plak Günleri’nde lansmanını yapacağı yeni albümüyle Moğollar grubundan müzisyen Taner Öngör ve usta müzisyen Zafer Dilek Pazar günü saat 16:00’da plaklarını imzalayacak.

BABA ZULA KONSERİ İLE SON BULACAK

Ayrıca radyocu Gülşah Güray moderatörlüğünde Kanat Atkaya ve Çağlan Tekil “Radyocular Plakları Anlatıyor” söyleşisinde plak dünyasına dair bilgilerini paylaşacak. Etkinlik her iki günde de konserle sonlanacak. 8 Eylül Cumartesi 20:00’de ‘Gözyaşı Çetesi’; 9 Eylül Pazar günü ise Baba Zula konser verecek.

PROGRAM

8 Eylül Cumartesi 2018

12.00 Kapılar açılır

13.00 Açılış 70-80’ler Türkçe Pop