Kadıköy'de Ayvalık Rüzgarı

Ayvalık Belediyesi’nin düzenlediği, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin destek verdiği "Zeytin Çekirdekleri Projesi" kapsamında Ayvalık’tan İstanbul’a gelen çocuklar Kadıköy’de konser verdi.

Ayvalık Belediyesi'nin çocuklara sanatı sevdirmek amacıyla başlattığı ve Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'nin desteklediği Zeytin Çekirdekleri Projesi kapsamında İstanbul'a gelen  8-11 yaş arasındaki 17 keman ve 5 çello öğrencisi, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Keman Orkestrası öğrencileri ile ortak çalışma yürüttü. 3 gün boyunca hem prova yapan hem de İstanbul'u gezen çocuklar Pazar günü CKM'de sahneye çıktı.

Kadıköy Kalamış Parkı'nda gerçekleşmesi planlanan fakat yağmur nedeniyle Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapılan konsere Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer, Çocuk Sanat Merkezi velileri ve Kadıköylüler katıldı.

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin küçük resitali ile başlayan konser Zeytin Çekirdekleri Korosu ve Çocuk Sanat Merkezi'nin ortak gösterimi ile devam etti. Heyecanı gözlerinden okunan çocuklar konserde bir de Ayvalık’ı tanıttıkları şarkı söyledi.

Konser bitiminde konuşan Ayvalık Belediyesi Başkanı Rahmi Gencer , geçtiğimiz yıl başlayan projeden bugün 400’e yakın çocuğun faydalandığını söyledi.  Ayvalık’ın nerdeyse her mahallesinden çocuk bu projeye dahil oldu. Gönül ister ki bu proje Türkiye’nin tüm belediyelerine yayılsın. Bu projeye destek verdiği için Kadıköy Belediyesi'ne teşekkür ediyorum” dedi

Gencer’in ardından konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, 2014 yılında Çocuk Sanat Merkezi Koordinatörü  Yeşim Altınay’ın bu projeyi kendilerine anlattığını ve desteklemeye başladıklarını belirterek şunları söyledi: Müzik evrensel bir şey . Çevremizde yaşanan şiddet sarmalından bizi kurtaracak şey müzik sanat. Çocuklarımızın böyle etkinliklerin içinde olduğunu görmek bizi hem mutlu ediyor hem de umutlandırıyor” dedi.

Zeytin Çekirdekleri Projesi Nedir?

Kadıköylü çocuklara 2007 yılından itibaren ücretsiz sanat eğitimleri sunan Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ile projenin mimarı olan Ayvalık Belediyesi’nin ortak yürüttüğü çalışmalar 17 farklı ilçe ve köy okullarından 146 öğrencinin katılımıyla başladı.  2014 yılında başlatılan projenin amacı ise çocukların ve gençlerin mutlu, bilinçli, eşitlikçi, barışçıl ve insancıl yaklaşımları sanat, spor, eğitim aracılığı ile öğrenmelerini sağlamak.

2014 ve 2015 yaz tatilinde Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi desteği ile kamp yapan çocuklar son olarak 29 Haziran- 4 Temmuz 2015 arasında katıldıkları yaz kampı sonrasında Ayvalık’ta bir konser vermişti.

Haberin videosu için; https://www.youtube.com/watch?v=NHoOY1s-3wQ

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Şerdil Dara ODABAŞI

Kadıköy Belediye Başkanı