Ata'ya Saygı Zinciri

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 81’inci yılında Kadıköy'de binlerce kişi tarafından oluşturulan “Ata’ya Saygı Zinciri” ile anıldı.

Kadıköy’de binlerce kişi “Ata’ya Saygı Zinciri”nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için el ele verdi. Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahil yürüyüş yolu boyunca oluşturulan 6,5 kilometrelik insan zincirinde saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşuna geçildi. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, eşi Rojvan Odabaşı ve çocuklarının da katıldığı tören İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından sona erdi.

10 Kasım “Ata’ya Saygı Zinciri” ne katılan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Kadıköy’ün birlik ve beraberlik içerisinde Ata’sının yolunda yürüdüğünü, Ata’sının devrimlerine sahip çıktığını görüyoruz. Bugün burada sadece Kadıköylüler yok, bütün Türkiye var. Kadıköy’de düzenlenen anma töreni her sene biraz daha kalabalık oluyor. Çünkü Atatürk’ün bu ülke için yaptıklarını her geçen gün daha iyi anlıyoruz” diye konuştu.

 

2013 yılından bu yana Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri tarafından düzenlenen ‘Ata’ya Saygı Zinciri’ne denizden de yelkenliler, kanolar, su jetleri ve tekneler eşlik etti. Karadan, denizden ve havadan Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin açıldığı etkinlikte, Kadıköy’de faaliyet gösteren spor kulüpleri de yer aldı. Paramotorların havada Türk bayrakları ve Atatürk posteri açtığı törende, deniz içinde de dev bayraklar açıldı.

 

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Şerdil Dara ODABAŞI

Kadıköy Belediye Başkanı