Kadıköy Belediyesi’ne Ceza Büyükşehir Meclisi’ne Taşındı

Taşyapı’nın, Kadıköy Belediyesi’ne açtığı tazminat davası İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşındı. CHP’li Kadıköy ve İBB meclis üyeleri Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. AKP’li Meclis üyeleri de, Kadıköy Belediyesi'nin itirazıyla bir üst mahkemeye taşınacak davaya müdahil olacaklarını açıkladı.

Kadıköy Belediyesi'nin, Taşyapı İnşaat tarafından Meteoroloji Müdürlüğü arsasına inşa edilen dört gökdeleni 'hukuka aykırı ve keyfi eylemlerle' durdurarak zarara uğrattığı gerekçesiyle 101 milyon lira tazminat ödemesi yönündeki mahkeme kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemine taşındı.  Kadıköy Belediyesi’nin CHP’li İBB Meclis üyeleri  tazminat davası kararı ile ilgili soru önergesi verdi.

Kadıköy Belediyesi’nin Büyükşehir Meclis üyeleri adına konuşan Mesut Kösedağı iki gün önce Başbakanın İstanbul’da olduğunu hatırlatarak “Başbakan İstanbul’daki imarı teslim etmeyin dedi. Biz Kadıköy Belediyesi olarak bir binaya kaçak yapı yapılmasına karşı çıktığımız için 101 milyon lira para cezasına çarptırıldık. Görevimizi yaptığımız için Kadıköy Belediyesi olarak sözde mahkum olduk. Bir üst mahkemede bunun muhakkak çözülmesini umuyoruz. Buradaki herkese de soruyoruz; Kaçak yapıyı engellemek ne zamandan beri suç oluyor?” diye sordu. Mesut Kösedağ, Namık Kemal Ceylan, Ülkü Koçar,  Hüseyin Sağ, Ahmet Temurlenk, Hakkı Sağlam, Soydan Alkan, Uygur Çakmak imzalı önergede şu sorular yer alıyor:

Kadıköy Göztepe Mahallesi Eski Meteoroloji arsası üzerinde yapılan 4 adet blok için;

-           Bölgede net parselde e=2.07 uygulaması yapılırken sadece bu parsel için ayrıcalıklı olarak verilen brüt parselden e=2.07 emsal hakkını nasıl elde ettiğinin,

-           İlçe Belediyesince incelenmesi tamamlanmadan ve 08.09.2013 yönetmenliğinin 59. Maddesindeki prosedüre uyulmadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan projenin ilçeye gönderilmemesi nedeniyle emsale dahil edilen alanlar anlaşılmamakla birlikte, verilen resmi ruhsattan bağımsız bölüm alanının 99.000 m2 den 116.500 m2 ye çıkarıldığı görülmektedir.

Buna göre;

-           İlçe sınırları dâhilinde neden ilk kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından böyle bir projenin onaylandığı,

-           Söz konusu projenin İmar Hükümleri doğrultusunda hazırlanıp hazırlanmadığı,

-           Projenin Emsal hesaplarının hangi yönetmenlik doğrultusunda incelendiği,

-           Yerindeki imalatın onaylı projeye uygun olup olmadığı,

Konularının incelenmesi önergemizin kabul edilmesi hususunda gereği arz olunur.”

AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİ: MÜDAHİL OLACAĞIZ

Oturumda söz alan AKP'nin İBB ve Kadıköy Belediye Meclis üyesi olan Ömer Şahan, konuya müdahil olacaklarını söyledi. Şahan “Belediyemiz bu mahkeme kararını üst mahkemeye götürecek, biz de Ak partili meclis üyeleri olarak üst mahkemede olaya müdahil olacağız" dedi. Oturumu yöneten İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet de “İnşallah üst mahkeme itirazlarınızı kabul eder, siz de Kadıköy Belediyesi olarak bu rakamı ödemekten kurtulursunuz" dedi

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş