Kadıköy Belediyesi'nden 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' etkinlikleri

Kadıköy Belediyesi, meme kanserinde erken teşhisin önemine vurgu yapmak ve düzenli kontrollerin yapılarak risklerin en aza indirilmesini sağlamak amacıyla her yıl Ekim ayında ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenliyor.  ‘Güzel Günler Biriktirmek Elinizde’ sloganıyla düzenlenen etkinlikler Moda Parkı, 19 Mayıs Parkı ve Süreyya Operası önünde gerçekleşecek.

KENDİ KENDİNİ MUAYENE EĞİTİMİ VERİLECEK  

Kadıköy Belediyesi Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi çalışanları, toplumsal farkındalığı arttırmak için 13 Ekim Cumartesi, 18 Ekim Perşembe ve 24 Ekim Çarşamba günleri 3 farklı etkinlikte kadınlarla bir araya gelecek. Uzman doktor ve hemşireler eşliğinde verilecek, kendi kendini muayene etme eğitiminin yanı sıra, dans gösterileri, origami ile pembe turna kuşu yapımı gibi etkinlikler düzenlenecek.

KADINLARDAN ZUMBA DANSI

13 Ekim Cumartesi Moda Parkı’nda 14.00-16.00 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Hemşiresi İsmihan Çalık tarafından “Kendi Kendine Meme Muayenesi” eğitiminin ardından dans hocası Sibel Esen eşliğinde kadınlar hep beraber zumba dansı yapacak. Kadıköylü kadınların dayanışma ile üretim yapmalarına yönelik kurulan Potlaç Dayanışma Ağı’nın el ürünleri de Moda Parkı’nda kurulan stantlarda satışta olacak. Etkinlik alanındaki ağaçlar, kadınların el emeği ile hazırladığı rengarenk motiflerle donatılacak.

PEMBE TURNA KUŞU YAPILACAK

18 Ekim Perşembe saat 13:00-15:00 arasında 19 Mayıs Mahallesi’nde Doktor Serap Akın  ‘kendi kendine meme muayenesine’ yönelik bir söyleşi düzenleyecek. 24 Ekim  Çarşamba, saat 14:00-16:00 arasında ise Süreyya Operası önünde Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi dans gösterisi sunacak. Meme kanserine dikkat çekmek isteyen kadınlar, Japon kağıt sanatı origami yöntemi ile ‘Pembe Turna Kuşu’ yapacak.

66 BİNİ AŞKIN KADIN MERKEZDEN FAYDALANDI

2011 yılında hizmete giren Kadıköy Belediyesi Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi'nden bugüne kadar 66 bini aşkın kadın faydalandı. Bu kapsamda, Kadıköy ilçesinde yaşayan ve çalışan tüm kadınlar gelişmiş tanı yöntemleri ile Meme Polikliniği, Kadın Hastalıkları Polikliniği ve Radyoloji Bölümü'nde gerekli muayenelerini ve yıllık kontrollerini ücretsiz yaptırabiliyorlar.

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı