Kadıköy Belediyesi Korona Virüs Çalışmaları Aralıksız Sürüyor!

KADIKÖY BELEDİYESİ KORONA VİRÜS ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR!

Değerli Kadıköylüler

Sevgili komşularım;

Daha önce sözünü verdiğimiz gibi haftalık bilgilendirme için, 9-15 Nisan tarihleri arasında belediyemizin verdiği hizmetleri anlatmak isterim.

 

 

Sevgili komşularım,

Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki geçtiğimiz hafta yaşadığımız ve hepimize sürpriz olan sokağa çıkma yasağında da hizmetlerimizi aksatmadan sürdürdük. Bu hizmetleri vermek için gece gündüz demeden çalışan personelimize teşekkür ederim. Her birinin varlığı ve emeği kıymetlidir.

 

Değerli Kadıköylüler,

Koronavirüsle mücadele kapsamında 9-15 Nisan tarihlerinde değişik ihtiyaçlar nedeniyle toplam 3 bin 556 komşumuzun kapısını çaldık.

1600 komşumuza maske ve hijyen kiti, 944 komşumuza sıcak yemek, 278 komşumuza kuru gıda, 38 komşumuza hasta bezi ulaştırdık.

632 komşumuzun eczane ve market alışverişini yaparken, 64 komşumuzu da hastanelere ulaştırdık.

Kadıköy Kaymakamlığı Vefa Koordinasyon Merkezine başvuran 10 komşumuzun maaşını çekerek kendilerine teslim ettik.

Sıcak yemek hizmetimizi bir önceki haftaya oranla arttırarak 743 farklı haneye, 944 farklı komşumuza toplam 13 bin 399 öğün sıcak yemek ulaştırdık.

Bu hafta, yeni bir uygulamaya da başladık. Kendi alanlarında tanınan ve gönüllü olan

şef aşçılarımıza mutfaklarımızı açtık. Diyetisyenler ve gıda mühendislerinin denetimindeki yemeklerimiz şef aşçılarımız tarafından pişirilerek komşularımıza ulaştırılmakta. Bu vesileyle, gönüllü şeflerimize de teşekkür etmek isterim.

 

Sevgili Komşularım,

Bu hizmetlerimizin yanı sıra dezenfeksiyon çalışmalarımız da aralıksız devam etmekte.

9-15 Nisan tarihleri arasında aralarında hastane ve güvenlik birimleri de olmak üzere toplam 204 kamu kurumunu dezenfekte ettik. Bunların arasında test sonucu pozitif çıkan 43 komşumuzun evi de var.

Her hafta yaptığımız gibi bu hafta da sokaktaki dostlarımızın beslenmelerine devam ettik.  Her gün 4 ekip olmak üzere mahallelerde ve sahil kısımlarında toplamda 1 ton mama dağıttık. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde de aynı tempoyla mama dağıtımına devam ettiğimizi ve edeceğimizi belirtmek isterim.

Değerli Kadıköylüler,

Daha önce belirttiğim gibi bizlere 7/24, belediyemiz çağrı merkezinin 444 55 22 numaralı hatlarından ulaşabilirsiniz. Yoğunluk nedeniyle yaşanabilecek aksamalar elbette olacaktır. Zira, idari izinli ve raporlu personellerimiz nedeniyle neredeyse yarı kadroyla görev yapmaktayız.

Sevgili komşularım,

Bu süreçte, virüsten biz de etkilendik. İki büro personelimiz Covid pozitif çıkmaları nedeniyle karantina altında tutulmaktadır. Çok şükür ki sağlıklarında her hangi bir problem yoktur. Belediye personeliyle ilgili bilgilendirmeyi de her hafta yapacağım. Bu sizin en doğal hakkınız.

Ayrıca, çağrı merkezimizdeki arkadaşlarımızın özverili çalışmalarına kefil bir belediye başkanı olarak söylemeliyim ki her zaman yanınızdayız.

Ve sağlıklı günlerde daha güzel bir Kadıköy’de yaşamanız için çalışmalarımız bütün hızıyla devam etmekte.

 

Sağlık, esenlik ve mutlu günler dilerim.

Şerdil Dara Odabaşı

Kadıköy Belediye Başkanı

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı