Kadıköy Bağdat Caddesi'nde 100. Yıl Yürüyüşü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlattığı 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılı Kadıköy’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Bağdat Caddesi’nde ellerinde Türk bayrakları ile on binler ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ sloganları eşliğinde yürüdü. ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ sloganının mimarı Berkay Gezgin, Atatürk’ün Gençliğe hitabesini okudu.

‘HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK’ SLOGANLARI İLE YÜRÜDÜLER

19 Mayıs’ta İstanbul’un kalbi Kadıköy Bağdat Caddesi’nde attı. Saat 18:00’de Suadiye Işıklar’dan başlayan yürüyüşte yüz binlerce kişi Bağdat Caddesi’nde ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle yürüdü. Türk bayrakları ile kırmızıya bürünen yol boyunca ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ sloganları atıldı. Marşlar eşliğinde devam eden yürüyüş Göztepe’de son buldu.

 

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI ODABAŞI: AZİMLE ÇALIŞACAĞIZ  

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Göztepe’de halka seslendi. Şerdil Dara Odabaşı “100 yıllık onurlu yürüyüşümüz bize ilham vermeye devam ediyor. Samsun’da başlayan ve tüm yurda yayılan bağımsızlık ve Cumhuriyet coşkusu hala ilk günkü gibi. Başkomutanımız Atatürk’ün rehberliğinde başlayan bu onurlu yolculuğu, geleceğe taşımak bizim en güçlü hedefimizdir. İnsanlarımızı, Atamızın işaret ettiği uygarlık ve gelişmişlik seviyesine çıkartana kadar, yurdumuzu bağımsız, özgür ve geleceğe güvenle bakan bir hale getirene kadar durmayacağız, azimle çalışacağız” dedi.

O SLOGANIN MİMARI GENÇLİĞE HİTABEYİ OKUDU 

Seçim çalışmaları sırasında İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na ‘Her şey Çok Güzel Olacak Ekrem Abi’ diyerek seçim sloganının mimari olan Berkay Gezgin, Atatürk’ün Gençliğe hitabesini okudu. Müzisyen Deniz Özçelik de bestelediği ‘Her şey Güzel Olacak’ şarkısını seslendirdi.

 

"Umudumuz, mücadelemiz, heyecanımız 100 yıldır hiç azalmadan devam ediyor. Kadıköy'de etkinliklerimize ve yürüyüşümüze katılan herkese teşekkür ederiz."

 

 

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı