Haydarpaşa’dan Kitaplara Yolculuk Var

İstanbul Anadolu Yakası’nda tarihi bir binada, şehrin kalbinde kitap ve okur bir araya gelecek. Kadıköy Belediyesi Kadıköy Gönüllüleri ile birlikte düzenlediği Kitap Günleri’nin 8.sini tarihi Haydarpaşa Gar’ına taşıdı.

1 - 5 Haziran tarihleri arasında tarihi Haydarpaşa Gar istasyonunun peronlarında yapılacak kitap günlerinin onur konuğu ise usta yazar Selim İleri. İmza günü, söyleşi, dinleti gibi birçok etkinliğin gerçekleşeceği Kitap Günleri’nde yayıncılarla İstanbullu okurlar Haydarpaşa Garı’nın tarihi ve simgesel atmosferi içinde bir araya gelecek.

HAYDARPAŞA’DAN ANADOLU’YA KİTAP KAMPANYASI

8. Kitap Günlerinin bir başka önemi ise, önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor olması. Kitap günlerine katılacak olan her yayınevi okul ve kütüphaneler için en az 100 kitap bağışlayacak. Bağışlanan kitaplar Kadıköy Belediyesi ve Gönüllüleri koordinasyonuyla 5 Haziran günü Anadolunun çeşitli okul ve kütüphanelerine gönderilmek üzere yola çıkarılacak.

Tarihi Haydarpaşa peronlarında gerçekleşecek Kitap Günleri ile ilgili konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Tarihi Haydarpaşa Garı’nda böyle bir etkinliğin yapılmasının ayrı bir güzelliği ve değeri var. Tarihle edebiyatı buluşturuyoruz. Sadece Kadıköylüleri değil tüm İstanbulluları bu tarihi alanda ağırlamaktan onları kitapla ve usta yazarlarla buluşturmaktan onur ve gurur duyacağız” dedi.

 

İletişim: Kadıköy Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü  0216 542 50 00 Dahili  1227

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Şerdil Dara ODABAŞI

Kadıköy Belediye Başkanı