Germiyanlı Nuran Teyze Kadıköy’de Duvar Resimleri Yapıyor

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Germiyan köyündeki duvarları sanat eseri haline getiren Nuran Erden, bu kez Kadıköy duvarlarına resim yapıyor.

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Germiyan'da köy evlerinin duvarlarına çizdiği rengarenk resimlerle tanınan Nuran teyze Kadıköy’e geldi.  Köy duvarlarına çiçekler açtıran 54 yaşındaki Nuran Erden, bu kez Kadıköy duvarlarına resimler çiziyor.

 Mural İstanbul Festivali kapsamında Kadıköy Belediyesi davetlisi olarak Kadıköy’e gelen Nuran Erden 19 Mayıs mahallesinde bulunan Kuşluk Parkı’ndaki duvarlara resimler yapıyor. Germiyan’da çiftçilik yapan Eren ilk kez Kadıköy’e geldiğini, burada olmaktan ve duvarlara resim yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söylüyor. Şalvarlı birinin böyle resimler yapacağını kimsenin tahmin etmediğini söyleyen Eren “geçip giderken bu çizikleri gören insanların yüzünde bir gülümseme bırakabiliyorsak ne mutlu “diyor.

Erden 17- 19 Temmuz tarihleri arasında Kadıköy’deki Kuşluk Parkı’ndaki duvarlara resim çizmeye devam edecek.

MURAL FESTİVALİ

2012 yılında Kadıköy Belediyesi desteği ile Yeldeğirmeni’nde başlayan Mural Festivali’ne şimdiye kadar yerli yabancı birçok mural sanatçısı katıldı. Boş bina cephelerine yapılan resimlerle Kadıköy’ün sokakları açık hava sergi salonu haline dönüştü. 27 bina cephesi sanatçılar tarafından özgün çalışmalarla renklendirildi. Festival kapsamında yapılan bazı eserler dünya çapında en iyi mural eserleri listesinde yer aldı.

Bu yıl 31 Temmuz’a dek sürecek festivale 3 yerli 3 yabancı sanatçı 6 duvar ve 1 zemin çalışması ile katılıyor.

Festivalin ikinci hafta programı şöyle;

17 – 19 Temmuz

Nuran Erden, Kuşluk Parkı

21 - 24 Temmuz (zeminde 3d çalışma) - 26 – 31 Temmuz (duvar çalışması)

Alex Maksiov,  Talimhane Sokak No:2

24 – 29 Temmuz

Fintan Magee, Nakil Sokak No:17

 

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı