"Fotoğrafın De Hali" Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

Kadıköy Belediyesi’nin zihinsel engelli bireylerin katılımına açık olarak düzenlediği ‘çevre’ temalı ulusal fotoğraf yarışması sona erdi.

“Fotoğrafın De Hali” yarışmasının kazananları 9 Haziran Cumartesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı. Ödül gecesinde, Renkli kategoride İstanbul’dan Kenan Delipınar ‘Bir Ormanmış Gibi’ ve Siyah Beyaz kategoride İzmir’den Merve Bayan ‘Su En İyi Dostumuzdur’ adlı eseriyle birinciliğe değer görüldü.

Zihinsel yetersizliği olan bireylerin çevre algısını, çekecekleri fotoğraflar üzerinden görebilmek ve aynı zamanda konu özelinde onlara bir bakış açısı kazandırabilmek için Kadıköy Belediyesi’nin başlattığı yarışma, Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Eğitim Okulları; İş Uygulama Okulları ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde eğitim görmekte ya da mezun olan zihinsel yetersizlik ya da yaygın gelişimsel bozukluk tanılı 18 yaş ve üstü Türkiye’nin tüm illerinden bireylerin katılımına açık olarak yapıldı.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılan ödül törenine Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ev sahipliği yaptı. Geceye CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Muazzez Özer, Kadıköy Kent Konseyi üyeleri ile ödül almaya hak kazanan kişilerin aileleri katıldı.

Nuhoğlu geceye ilişkin yaptığı konuşmasında; “Hepimiz aynı haklara sahibiz. Bu haklara herkesin eşit bir şekilde ulaşmasını sağlamak kamunun görevi. İnsan sosyal bir varlık. Özellikle büyük kentlerde bir yalnızlık içerisinde olabiliyor. Hiçbir engeli olmayabilir.  Yalnızlık içinde olan kişi depresyona girebilir. O kişinin sorunu ne olursa olsun yaşamla bağlarını güçlendirmesi gerekiyor. Toplumsal bağları güçlendirmek adına da bu çalışmalar önemli. Gönüllük temelinde bu tür çalışmalara destek vermekte değerli.” diye konuştu.

Kadıköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yürütülen, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi destekli ve Türkiye Fotoğraf Federasyonu onaylı yarışmaya toplam 462 eserle 130 kişi başvurdu. Renkli ve siyah beyaz olmak üzere iki kategoriden oluşan yarışmada her kategoride birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL ve üçüncüye bin TL verildi. Ayrıca her bir kategori için mansiyon, sergileme ve satın alma ödülleri de sahiplerini buldu.

Seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda; yarışmanın Renkli kategorisinde Kenan Delipınar ‘Bir Ormanmış Gibi’ eseriyle birincilik, Ahmetcan Karakuş ‘Yok Oluş’ eseriyle ikincilik ve Merve Bayan ‘Gelecek Yansıması’ adlı eseriyle üçüncülük ödülüne hak kazandı. Siyah Beyaz kategorisinde ise Merve Bayan ‘Su En İyi Dostumuzdur’ adlı eseriyle birincilik, Sabahattin Kaan Matur ‘Fıskiyeler’ eseriyle ikincilik ve Ahmetcan Karakuş ‘Yaşam Sebebi’ adlı eseriyle üçüncülük ödülünü aldı. Ödül ve sergilemeye hak kazanan toplam 28 eser Barış Manço Kültür Merkezi’nde 15 Haziran’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.   

Yarışmanın seçici kurulunda Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Ergün Turan, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi Kamil Fırat ve fotoğraf sanatçısı Firdevs Sayılan yer aldı. 

 

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı