Fırtınanın Yıktığı Ağaçların Yerine Yenileri Dikildi

Kadıköy Belediyesi, 27 Temmuz’da İstanbul’da etkili olan dolu yağışı ve kuvvetli rüzgârın etkisiyle Koşuyolu’nda yıkılan ağaçların yerine yenilerini dikildi.  Ağaç dikimine mahalle sakinleri ve çocuklar katıldı.

İstanbul’da 27 Temmuz’da akşamüzeri başlayan fırtına, kısa sürede etkisini arttırmış ve ceviz büyüklüğünde dolunun yağmasıyla birlikte kentte büyük hasara neden olmuştu. Fırtınadan en çok etkilenen noktalardan bir tanesi de Kadıköy’de bulunan Koşuyolu Parkı’ydı. Parkta toplam 45 ağaç zarar görmüş ve bu ağaçların 27 adeti şiddetli rüzgarın etkisiyle kökünden sökülerek yıkılmıştı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yerinde incelemelerde bulunarak yıkılan ağaçların yerine yenilerinin dikileceği sözünü vermişti.

Kadıköy Belediyesi ağaç dikim mevsiminin gelmesi ile birlikte çalışmalarını başlattı. Ve ilk ağaçlandırma çalışması Koşuyolu Parkı’nda yapıldı. Kadıköy Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları tarafından yapılan ağaç dikimine Koşuyolu mahalle sakinleri, Validebağ Gönüllüleri, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Kadıköy Belelediyesi başkan yardımcıları, Meclis üyeleri ve çevredeki yuvalarda eğitim alan çocuklar katıldı.

Ağaç dikiminde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaşam alanlarının arttırılmasının temel hedefleri arasında olduğunu belirterek “Bütün hedefimiz insanlarım yaşamlarının daha sosyal daha renkli ve daha ileriye yürüyebilecekleri daha aydınlık bir hedef göstermek. Dikilen bu ağaçlar çocuklarımızla birlikte büyüyecek. Parkımız geçmişte olduğu gibi gelecekte de yeşil bir park olacak” dedi.

Fırtınanın yıktığı ağaçlar yerine parka 75 adet yetişkin gürgen, kayın, çınar, ıhlamur ve akçaağaç gibi ağaçlar dikildi.

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı