Erzurum'dan Kadıköy'e Mimarlık Köprüsü

Kadıköy Belediyesi ile TMMOB Mimarlar Odası Anadolu 1. Büyükkent Bölge Temsilciliği işbirliği ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine yönelik yaz atölyesi başladı. Proje kapsamında 25 öğrenci ve 6 akademisyen 15 gün boyunca atölye, kent gezisi ve çeşitli etkinliklere katılacak.

AMAÇ, KENTLERİN KARDEŞLİĞİNİ DEVAM ETTİRMEK

Belediye binasında Kadıköy’ü anlatan bir sunumla başlayan programda konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Bu proje ile amacımız bütün kentlerin birbirilerini tanıması, kentlerin kardeşliğini devam ettirmek. Bu sahip olduğumuz birikimleri paylaşmak. Kadıköy’ün de, Erzurum’un da, Malatya’nın da, Mardin’in de birikimleri kendine özgü. Ancak bu zenginlikler Türkiye’de çok fazla konuşulmuyor. Sürekli sert, yapay, farklı bir gündem yaratılıyor. Biz bunları bir kenara bırakarak halkın ihtiyaçlarını daha rahat, daha konforlu hale nasıl getirebiliriz bunun peşindeyiz” diye konuştu. Halkın konforlu bir şekilde yaşaması için çalıştıklarını belirten Nuhoğlu, “Üniversitelerden mezun olduğunuzda yerel yönetimlerde yönetici olacaksınız. Bu kurumları ne kadar tanırsanız bu vatandaşlara o kadar olumlu yansıyacaktır. Eğitim, sağlık, barınma, kamusal alanların arttırılması, tiyatro, sinema, müzik gibi insanın mutlu yaşayacağı bir tasarımın oluşması için çalışıyoruz” dedi. Erzurum’dan gelen öğrenciler Nuhoğlu’na çiçek ve hediye olarak Erzurum’a özgü tespih takdim etti. 

KADIKÖY’DEKİ YAPILARI GEZECEKLER

Proje sürecinde Tasarım Atölyesi Kadıköy başta olmak üzere belediyenin çeşitli birimlerinde ve Mimarlar Odası’nda gerçekleştirilen Yaz Atölye Programı kapsamında, Kadıköy Belediyesi tarafından hizmete açılan Karikatür Evi, Gençlik Merkezi, Bahriye Üçok Ekoloji Kreşi, Suadiye’deki tarihi dükkânlar ve Haldun Taner Öykü Evi gibi binalar gezilecek. Öte yandan öğrenciler Kadıköy’deki tarihi yapılar hakkında da bilgi edinecek. Bu proje kapsamında öğrencilerin Kadıköy’ü ve Kadıköy’ün içinde barındırdığı farklı doku ve kültürleri yakından tanımaları hedefleniyor. Projenin amaçları arasında Mimarlık Bölümü öğrencilerine; kamusal alan, kente katılım, kent bilinci, kent yaşamı, kentli olma hakkı, kamu yararı, kamu hakkı, sürdürülebilir çevre, toplumsal eşitlik gibi kavramları tanıtmak ve bu kavramların savunulabilmesine yönelik deneyim, fikir ve proje geliştirme ortamları sağlamak bulunuyor.

DAHA ÖNCE DE MARDİN VE VAN’DAN MİMARLIK ÖĞRENCİLERİ GELMİŞTİ

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Mimarlık Yaz Atölyesi kapsamında  geçtiğimiz yıl da Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Kadıköy Belediyesi’nin konuğu olmuştu. Daha önce de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Kadıköy’de yaz atölyesine katılmışlardı.

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Şerdil Dara ODABAŞI

Kadıköy Belediye Başkanı