Çocuklar sordu Aykurt Nuhoğlu cevapladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi çocuklar Kadıköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Aykurt Nuhoğlu’na soru soran çocuklar; spor salonu, kütüphane ve daha fazla park yapılmasını istedi

Geçtiğimiz hafta bahçesini Kadıköylü çocuklara açan Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan öncesi bir kez daha çocukları misafir etti. Göztepe’de bulunan Özel Efdal İlkokulu öğrencileri Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu ziyaret etti. 42 ilkokul öğrencisi ile sohbet eden Aykurt Nuhoğlu çocukların sorularını yanıtladı.

ÇOCUKTAN AL ÖNERİYİ

Çocukların ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Nuhoğlu, çocuklara “Belediye ne yapar, çalışmaları nelerdir biliyor musunuz” sorusunu sordu. Çocuklar da belediyenin Kadıköy’de yaşayan insanlara hizmet veren bir kurum olduğu cevabını verdi. “Kadıköy Belediyesi’nin çocuklar için hangi projeleri yapması gerekir” sorusunu yönelten Nuhoğlu’na çocuklar şu şekilde cevap verdi: “Çocuklar için parklar ve bahçeler yapılabilir. Kütüphaneler ve etüt merkezleri açılarak çocukların eğitim alması sağlanabilir. Engelli çocukların önündeki engeller kaldırılabilir. Spor salonları açılabilir. Maddi durumu elverişli olmayan çocukların eğitim masrafları karşılanabilir.”

ÇOCUKLAR SORU SORDU

Çocukların sunduğu önerilerin önemli olduğunu belirten Nuhoğlu, daha sonra çocukların sorularını yanıtladı. Nuhoğlu, “Mesleğinizi bırakıp neden belediye başkanı olmayı seçtiniz” sorusunu soran bir çocuğa şu şekilde cevap verdi: “Şartlarını yerine getiren her vatandaşın seçme ve seçilme hakkının olduğunu biliyorsunuz. Ben de bu hakkımı kullanmak ve Kadıköylülere hizmet verebilmek için böyle bir tercihte bulundum.” İnönü Caddesi’nde bisiklet yolunun açıldığını hatırlatan başka bir çocuk da “Kadıköy’de başka bisiklet yolları yapmayı düşünüyor musunuz” sorusunu yöneltti. Bisikletin temel ulaşım araçlarından biri olması gerektiğini belirten Nuhoğlu da “Trafikten kaynaklı çok fazla zaman kaybı yaşıyoruz. Sadece Kadıköy’de değil tüm İstanbul’da bisiklet kullanımı artırılmalı” cevabını verdi.

Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Aykurt Nuhoğlu, ünlü yazarların çocuklar için kaleme aldığı kitapları da çocuklara hediye etti. 

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı