Çocuklar "Başkan Abi"leri İle Meyve Ağacı Dikti

Kadıköy’de çocuklar Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile birlikte parklara meyve ağacı meyve ağacı dikti.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, parklara yerleştirilecek olan meyve ağaçlarının ilk etap dikimlerinin başlangıcı için Fenerbahçe Kreşi ve İsmail Hakkı Tonguç Yuvası’nda eğitim gören çocuklarla 15 Mart Çarşamba günü bir araya geldi.  Fenerbahçe Çocuk Yuvası bahçesinde ve Sahrayı Cedit Doğa Parkı’nda başlayan ilk etap dikimleri bu ay içinde sonlanacak.

“BELEDİYE BAŞKANI ABİ”

Nuhoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Fenerbahçe Kreşi ve İsmail Hakkı Tonguç Anaokulu’nda eğitim gören minikler Nuhoğlu’yla birlikte ağaçların dikimine yardımcı olurken, kendileri gibi minik kepçeleriyle ağaç köklerine toprak attılar. Nuhoğlu’na “belediye başkanı abi” diye seslenen çocuklar, ağaçlarla ilgili merak ettiklerini Nuhoğlu’na sordular.

“AMAÇ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK”

Projeyle birlikte, sürdürülebilir ekolojik uygulamaların çocuklara aktarılması, çocukların ve gençlerin meyveleri tanımalarının sağlanması ve kent bahçeciliğinin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Projenin ilk etabı parklarda 80 adet ve 14 farklı türde meyve ağaçlarıyla başlarken, dikimler bu ay sonunda tamamlanacak. İkinci etap ise Nisan ayında başlayacak. Daha önce Kazım Karabekir Okulu, 50.Yıl Tarhan Lisesi, Sait Jordan İlkokulu gibi okullarda pilot uygulamalara benzer şekilde, ilçedeki ağaç dikimi uygun olan diğer okullarda, meyve ağaçları dikimlerine devam edilecek.

 

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı