Bezgin Bekir Kadıköy'de Yatıyor

Kadıköy Belediyesi, Karikatürist Tuncay Akgün tarafından yaratılmış bir çizgi karakter olan Bezgin Bekir'in heykelini yaptırdı. Heykel Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi'nin bahçesine yerleştirildi.

Karikatürist Tuncay Akgün'ün çizgi karakteri "Bezgin Bekir" artık Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi'nde karikatür sevenleri karşılayacak.

Geçtiğimiz haftalarda Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan Turhan Selçuk’un çizgi roman kahramanı  “Bir İstanbul Beyefendisi Abdülcanbaz” heykeli Karikatür Evi'ne konmuştu. Şimdi de "Bezgin Bekir" heykeli Karikatür Evi'nin bahçesinde yerini aldı.

Bezgin Bekir karakterinin yaratıcısı Tuncay Akgün, Heykeltraş Yunus Tonkuş, Leman Dergisi çizeri Erhan Candan ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun katılımıyla "Bezgin Bekir" heykeli Karikatür Evi bahçesine yerleştirildi.

Geçtiğimiz aylarda açılan Karikatür Evi, çocuklar ve gençlerin karikatüre olan ilgisini arttırmayı, onlara okuma ve çizme alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen programların yer aldığı atölye çalışmaları ve söyleşiler düzenliyor.

 

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Şerdil Dara ODABAŞI

Kadıköy Belediye Başkanı