Alzheımer Hastalığına Karşı Farkındalık Etkinlikleri

Alzheimer nedir? Her unutkanlık Alzheimer anlamına mı gelir? Hasta yakınlarını nasıl bir süreç bekliyor?  Kadıköy Belediyesi Alzheimer hastalığına farkındalık oluşturmak ve hasta yakınlarına destek sağlamak için söyleşi ve seminerler düzenliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi’ni hizmete açan Kadıköy Belediyesi’nin Alzheimer hastalarına ilişkin çalışmaları sürüyor. Alzheimer tehdidinin azaltılması ve seyrinin uzatılması için çalışmalarını sürdüren Kadıköy Belediyesi şimdi de bu hastalığa karşı farkındalık oluşturmak ve bir bilinçlendirme sağlamak için söyleşi ve seminerler düzenliyor.

Doç. Dr. Gülay Kenangil 14 Kasım Salı günü saat 14:00’de Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evinde Alzheimer hastalığı ve diğer demanslar konusunu anlatacak. Ücretsiz olan bu etkinlikte hasta yakınları da sorularına yanıt bulacak.

20 Kasım Pazartesi saat 14:00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek bir diğer etkinlik ise Türkiye Alzheimer Derneği Kadıköy Şubesi tarafından düzenleniyor. Alzheimer ve Sanat başlıklı söyleşinin konuşmacıları Prof. Dr. Türker Şahiner ve sanatçı İclal Aydın. Bu etkinlikte “Hızlı bir yaşlanma süreci ile çok benzerlik gösteren Alzheimer hastalığından korunmak için sanatsal etkinlikler neden önemli? İnsan beyninin yaratıcılığını açığa çıkarmak gerçekten beyni korur mu?” gibi sorular yanıt bulacak. Ücretsiz olan bu etkinlikte sanatçı İclal Aydın da bir performans sergileyecek.

Etkinlik: Alzheimer Hastalığı ve Diğer Demanslar

Konuşmacı: Doç. Dr. Gülay Kenangil

Tarih: 14 Kasım 2017, Salı

Saat: 14:00

Yer: Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşamevi

19 Mayıs Mah. Sultan Sk. No:29, Kadıköy/İstanbul -  0216 356 11 15

 

Etkinlik: Alzheimer ve Sanat

Konuşmacılar: Prof. Dr. Türker Şahiner, Sanatçı İclal Aydın

Tarih: 20 Kasım 2017, Pazartesi

Saat: 14:00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi, A Salonu

Caddebostan Mahallesi, Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11, 34728 Kadıköy/İstanbul - 0216 467 36 00

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Şerdil Dara ODABAŞI

Kadıköy Belediye Başkanı