Ocak 2017- 4 Nolu Meclis Kararı

KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ

KARARI

TOPLANTI DÖNEMİ                                  : 4

TOPLANTI GÜNÜ                                       : 03.01.2017 (OCAK 2017)

BİRLEŞİM                                                     : 2

OTURUM                                                       : 1

KARAR NO                                                   : 2017/4

GÖRÜŞÜLEN  GÜNDEM MADDESİ  2 : Zabıta Müdürlüğünün,28.12.2016 gün ve 53431294-020-E-42889  sayılı,  Aylık Maktu Fazla Çalışma Ücreti ile ilgili teklifi.

KARAR                                                        : Zabıta Müdürlüğünün,28.12.2016 gün ve 53431294-020-E-42889  sayılı,

BAŞKANLIK MAKAMINA

“ 5393 sayılı Belediye Kanununun, Belediye Zabıtası, İtfaiye ve acil durum planlaması başlıklı bölümünün; Zabıtanın görev ve yetkilerini düzenleyen 51. maddesinin 3. Paragrafında "Zabıta hizmetleri kesintisiz olarak yürütülür. Zabıta personelinin çalışma süresi ve saatleri 657 sayılı D.M.K.' nda belirtilen çalışma süre ve saatlerine bağlı olmaksızın, hizmetin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak şekilde düzenlenir. Belediye zabıta ve özel güvenlik hizmetlerinde fiilen çalışanlara, fazla mesai ücreti olarak yılı bütçe kanununda belirtilen üst sınırı aşmamak kaydı ile Belediye Meclisi kararı ile tespit edilen maktu tutar ödenir." denilmektedir. Bütçe Kanunu K Cetvelinin "III. Fazla Çalışma Ücreti " başlıklı bölümünün B fıkrasında " Fazla çalışma ücretleri" belirlenerek, belediye zabıtalarına aylık maktu fazla çalışma ücretleri ödenmektedir.

Makamınızca da uygun görülmesi durumunda zabıta personelimizin 2017 yılı

"Aylık maktu fazla çalışma ücretlerinin" 2017 yılı Bütçe Kanununun K Cetvelinde belirlenen miktarın üst değerinden ödenmesi konusunda, Meclis Kararının alınabilmesi için evrakın, Belediye Meclisi' ne havalesi hususunu; Onayınıza arz ederim.”

Şeklindeki teklifinin teklif karar suretiyle kabulüne karar verildi.

OYLAMA NETİCESİ                    :  Oybirliği  ile (işaretle oylama)

Toplantı Başkanı
                                                                                                       Meclis 1. Başkan Vekili